Selv om reisende i Oslo, København og Helsinki våknet opp til innstilte morgenfly mandag, har de intense forhandlingene i SAS gjennom natten og morgenen ikke ført til problemer for flytrafikken på Flesland.

— Jeg var litt bekymret i går. Jeg tvilte ikke på at jeg fikk reise i dag, men jeg er usikker på hva som skjer med returreisen i morgen, sier Petter Nygaard, som er på vei fra Bergen til et kurs i Stocholm.

OPTIMIST: - SAS er de eneste som har god service, og jeg håper at de klarer seg, sier Kari Bell, som skal tur med moren Kirsten Henriksen.
KJETIL GILLESVIK

Han forteller at det første han gjorde da han sto opp var å sjekke siste nytt om SAS på nettavisene.

— Var voldsomt bekymret i går

— Det er klart at dette er negativt for SAS. I nærmeste fremtid kommer jeg ikke til å bestille hos SAS om det finnes andre alternativer, sier Nygaard, som tror selskapet overlever krisen.

— Men for meg spiller det ingen rolle. Det finnes sikkert andre selskaper som kan fly de rutene.

Ved innsjekkingsautomaten står Kirsten Henriksen og datteren Kari Bell. De var bekymret søndag kveld, men kan heldigvis konstatere at flyet går som planlagt.

Kari Bell forteller at hun bare flyr med SAS.

— De er de eneste som har god service, og jeg håper at de klarer seg. Jeg er imponert over hvordan de ansatte takler situasjonen. Men at sjefene går ned 20 prosent i lønn, fra ti til åtte millioner, imponerer meg ikke, sier Bell.

- Konkurranse viktig

Endre Olsbø er på vei fra Bergen til Washington, og sjekket siste nytt om SAS da han sto opp.

Til tross for usikkerheten som råder rundt selskapets fremtid, er han ikke skeptisk til å fly med SAS fremover.

— Dette kan skje med alle. Jeg har hele tiden trodd og håpet at det skal gå bra.

- Betyr det noe for deg om SAS overlever?

— Jeg synes det er viktig at de klarer seg. Vi har bare to flyselskaper her i landet, og da er det viktig med konkurranse, sier han.