Det var TV 2 Nyhetene som meldte at Stein Erik Hagen skulle flytte til Sveits.

— Jeg flytter ikke, sier Hagen til NA24.

Hagen mener at TV 2 ikke har fått med seg nyansene i intervjuet med ham.

Ifølge milliardæren er det barna som skal flytte. De har også kontroll med 90 prosent av familiens eierselskap Canica.

Høyres Torbjørn Hansen sa tidligere i dag at han frykter norske arbeidsplasser vil gå tapt hvis Hagen flytter.

– Stein Erik Hagen har kritisert den norske skattepolitikken lenge. Det er ikke så overraskende at han vil flytte nå, men det er sterkt beklagelig. Hvis hele familien flagger ut snakker vi om en investering på 20 milliarder kroner som kan forsvinne fra Norge, sier Høyres næringspolitiske talsmann, Torbjørn Hansen.

Bergenseren mener Hagens formuesskatt ikke er viktig for staten.

– Den utgjør et titall millioner kroner, men vi får et mye større problem hvis vi går glipp av bedriftsbeskatningen på 28 prosent av overskuddet.

– Arbeidsplasser kan forsvinne

Hansen er redd terskelen for å forlate Norge nå er blitt lavere.

– Mange bedriftseiere oppholder seg allerede store deler av tiden internasjonalt. Når en av de største eierne velger å flytte vil det nok senke terskelen for flere. Vi har tidligere sett at eiere som flytter ofte investerer stort i landet de bosetter seg i. Hvis denne skattepolitikken fortsetter etter valget er jeg redd mye kapital vil forsvinne fra Norge. På sikt går dette ut over norske arbeidsplasser, sier han.

Vil fjerne formuesskatten

Høyre ønsker å fjerne formuesskatten for å gjøre det mer attraktivt å investere i Norge.

– Dette er en særnorsk skatt som beskatter bedrifter som går med underskudd ved å tvinge bedriftseierne til å ta ut utbytte. Jeg skjønner at dette kan være en morsom skatt som SV kan bruke for å raljere med bedriftseiere, men jeg synes dette er useriøst og uansvarlig. Det svekker norske arbeidsplasser, kommenterer han.

- USERIØST: Høyres Torbjørn Hansen mener Stein Erik Hagens formueskatt ikke er viktig for staten. Han reagerer på Kristin Halvorsens uttalelser om bedriftseieren.
Ørjan Deisz