Statsminister Jens Stoltenberg vil ikke si hva han synes om Kjell Inge Røkke, av frykt for at dette kan vanskeliggjøre avklaringen i Aker-saken, skriver Aftenposten.no.

— Det viktigste er ikke når avklaringen kommer, men at den kommer, sier Stoltenberg i forbindelse med en pressefrokost fredag formiddag.

Arbeiderpartiet åpner sitt landsmøte i morgen lørdag, men i dag holdt partiet pressefrokost i Oslo, med etterfølgende pressekonferanse.

Les også: Åpner for priskutt

Handlet om Aker Alle spørsmålene under pressekonferansens spørsmålsrunde dreide seg om Aker.

— Det er viktigere at innholdet i løsningen er god, enn tidspunktet den kommer på, sa statsministeren.

— Det er viktig å fjerne usikkerhet rundt prissetting og verdivurdering av transaksjonene. Staten står fast på at de vil ha en uavhengig vurdering av verdifastsettingen av selskapene, sa Stoltenberg.

Vil ha generalforsamling - Fremgangsmåten burde være slik at transaksjonene burde behandles på en generalforsamling, sa han.

Stoltenberg forsvarte statlig eierskap, og sier at det faktum at det har oppstått usikkerhet i denne saken ikke er noe argument mot dette.

— Dette er et konkret problem, og jeg tror alle ser at vi må finne en løsning på dette problemet, som vi velger å se på som et engangstilfelle, sa Stoltenberg.

Under pressekonferansen fikk statsminister Stoltenberg også spørsmål om hvilken påvirkning denne saken ville få på helgens landsmøte.

— Jeg tror ikke den får noen direkte konsekvenser for debatten, og i hvert fall ikke for vedtakene. Jeg har inntrykk av at det er enighet i partiet om at man skal ha et bredt statlig eierskap, sa han.

– Usanne forretninger En av advokatrapportene som støtter Kjell Inge Røkkes manøver før de omstridte transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions, bygger konklusjonen på usanne forutsetninger.

Det er den hemmelige utredningen fra det velrenommerte advokatfirmaet Thommessen som har forutsetninger som ikke er riktige. Internt i Thommessen skal det ifølge VG nå råde en oppfatning av at selskapet fikk ufullstendige opplysninger før utredningen ble skrevet.

Thommessen konkluderer med at de svært kontroversielle aksjehandlene ikke trenger behandling i generalforsamlingen verken i Aker Solutions AS eller i morselskapet Aker Solutions ASA.

Staten, Aker og svenske Investor/Saab forhandler videre fredag, etter at det ikke ble oppnådd enighet om de omstridte transaksjonene torsdag kveld.

Det skal ikke lenger bare være pris som er tema for forhandlingene. Hvilke selskaper og eventuelt hvor store andeler av selskapene som skal omfattes av transaksjonene er også en del av forhandlingene, som omtales som «kompliserte».

Si din mening om Aker-konflikten her.

BJØRN SIGURDSSON/SCANPIX