Onsdag ble de tvilsomme arbeidsmetodene til avisen diskutert ved et krisemøte i underhuset, melder aftenposten.no.

Den britiske statsministeren David Cameron rakk akkurat hjem fra Afghanistan, for å delta i møtet om avisen som ble ledet av mannen Cameron ansatte som sin egen kommunikasjonsrådgiver, Andy Coulson.

Etterforskes for 4000 tilfeller

Avisen, som kommer ut bare på søndager, er blitt beskyldt for å ha avlyttet mobilsvarerne til ofre i kriminalsaker, kjendiser, politikere og kongelige.

Torsdag sier London-politiet at de nå forsøker å få tak i de rundt 4000 som er nevnt ved navn i de beslaglagte dokumentene i saken. Mennesker de frykter kan ha vært utsatt for avlyttingen.

Kan bli pågrepet fredag

The Guardien

Siste utgave på søndag

Utgiveren av avisen, News International, som igjen eies av News Corporation med avismogulen Rupert Murdoch i spissen, har vedtatt at søndagens utgave blir den aller siste.

Det spekuleres nå i om «søsteravisen» The Sun, som kommer ut mandag — til lørdag, nå også skal komme ut på søndager, og dermed arve søndagsmarkedet til News of the World.

Stormen rundt News of the World kuliminerte denne uken, med nye avsløringer rundt deres meget tvilsomme arbeidsmetoder.

Onsdag ble det kjent at avisen skal ha tatt seg inn på telefonsvarerne til flere av de etterlatte etter døde britiske soldater fra krigen i Irak og Afghanistan.

200 ansatte kan bli sagt opp

— Hva som skjer med The Sun får vi se an i fremtiden, sier en talskvinne for News International til BBC.

_> Just lost my job on the News of the World. Absolutely devastated that a talented group of people are suffering right

News of the World-ansatt på Twitter i kveld_

Hun ville heller ikke si noe spesifikt om hvilken skjebne de drøyt 200 ansatte nå får, om de vil bli sagt opp eller ikke.

— De vil få tilbud om å søke på andre ledige jobber i konsernet sier hun.

En noe bitter nyhetsredaktør i avisen, David Wooding, sa til BBC TV i kveld, at det bare er tre av dagens stab som var ansatt den gangen avlyttingen skal ha foregått.

Varslet sine egne først

James Murdoch, styreformann i News International, henvendte seg først til sine egne ansatte i avisen som skulle legges ned og resten av mediekonsernet da han måtte informere dem om beslutningen om å legge ned den 168 år gamle avisen, som er Storbritannias største og blant verden ti største i dagstall.

I sin redegjørelse for nedleggelsen beklager han det som har kommet frem i de siste dagers avsløringer, og sier blant annet at avisen skulle være en vaktbikkje som skulle avsløre andre og holde maktapparatet i ørene, men sviktet når det kom til dem selv.

- Tilbød seg å gå av

Rebekah Brooks, avisens tidligere sjefredaktør og nå direktør i eierselskapet News International, skal ifølge SkyNews ha tilbudt seg å gå av, etter at nedleggelsen var et faktum.

Det skal hun imidlertid ikke ha fått lov til, av konsernledelsen.

Hun skal selv, sammen med styreformann James Murdoch, ha informert avisens ledelse - for så å sammen med dem informere resten av staben. Etter det SkyNews erfarer skal hun med tårer i øynene ha fortalt de ansatte at avisens dager var talte.

Det skal ha brutt ut spontane mishagsytringer og kollektivt sinne - alt rettet mot Brooks.