Kleshengere ligger slengt på gulvet og utstillingsdukker er strippet til undertøyet. Neste uke skulle salgsjef for Kari Traa i Bergen, Mette Grimseid Madsen, vise kommende vinters kleskolleksjon frem til innkjøpere fra forskjellige butikker, nå vet hun ikke hva hun skal gjøre.

— Vi får bare en kolleksjon med klær til Bergen, og det tar mange måneder å få laget nye, sier hun.

Det er heller ingen andre som har klær til overs. Nå forbereder Madsen seg til å fly kunder til Oslo for å vise klærne.

Kun klærne er borte

Tyvene hadde dirket opp vinduet og kommet seg inn derfra. Tyveriet ble ironisk oppdaget av da en låsesmed skulle bytte ut låsen på hoveddøren med en større lås.

— Vi flyttet inn i lokalet i januar, og skulle få montert alarm på mandag. Så det var utrolig uflaks, sier Madsen.

Hun har brukt fredag ettermiddag til å prate med politiet.

— De trodde tyvene kunne være narkomane, ettersom ingen datamaskiner eller andre verdifull ting var tatt. Det var kun klærne som var borte.

Hun forteller at politiet hadde fått meldinger om flere hendelser i samme området natt til fredag, og trodde det kunne være de samme personene det var snakk om.

- Hold øynene åpne

Madsen anslår verdiene av det som er blitt stjålet til å være rundt 200.000

— Men det har jo ikke mye verdi for tyvene. For disse klærne finnes ikke i butikkene, så det er lett for de som kjenner merket å skjønne at de er stjålet.

Hun forteller at det er spesielt mange vinterjakker med sterke farger som har blitt borte, og ber folk holde øynene åpne.

— Det er jakker i farger som ikke har vært for salg før. Jakkene er neonfarget i gult og rosa.

Andre gangen

Dette er ikke første gang Madsen opplever at kolleksjoner blir stjålet. I november, like før hun skulle vise frem neste år sommerkolleksjoner, ble alle varene tatt fra showroomet i Oslo.

Verken varene eller tyvene ble funnet igjen.

— Vi kan i hvert fall si at vi har et populært varemerke, sier Madsen

DIRKET OPP VINDUENE: Tyvene hadde dirket opp vinduet og kommet seg inn derfra. Tyveriet ble ironisk oppdaget av da en låsesmed skulle bytte ut låsen på hoveddøren med en større lås.
MARITA AAREKOL