Millioninntekt til tross, TV 2s skjermsjarmør fra Tertnes lever ikke det glade luksusliv. To samlivsbrudd er forklaringen.

— Skilsmisse er noe dritt. Dersom du skiller deg en gang, er det en økonomisk ruin. Skiller du deg to ganger, er det katastrofe, slår han fast.

Ikke millionlønn

Skattelisten for Bergen viser at Davy Wathne hadde et netto skattbar inntekt på 1.580.000 kroner. Wathne presiserer at han ikke har millionlønn i TV 2.

— Jeg solgte en leilighet i Oslo med en gevinst på rundt 650.000 i mars i fjor. Grunnlønnen min er 540.000 kroner. Dessuten jobbet jeg mye overtid i forbindelse med Sydney-OL og fotball-EM. På toppen av det kommer programledertillegget. Totalt tjente jeg rundt 900 000 kroner i TV 2, forklarer han.

Også i år har TV 2-journalisten solgt en leilighet. Dermed blir 2001 et like hyggelig år økonomisk.

— Men jeg er ikke noen eiendomsbaron, altså. Nå har jeg ikke flere leiligheter å selge, sier han.

- Eier ingenting

Ifølge Wathne ville det stått dårlig til uten ekstrainntekter fra det lukrative boligmarkedet. Gode lønnsbetingelser til tross, TV 2-kjendisen har ikke en krone i formue.

— Med «vanlig» inntekt ville jeg levd på et eksistensminimum. Jeg lever helt ordinært og har ingenting å flotte meg med. Utenom hus, bil og en liten båt, eier jeg ingenting, sier han.

Nå advarer sportsankeret mot det han kaller «klientifisering».

— Altfor mange får store økonomiske problemer ved skilsmisser. Det er kort vei fra en trygg inntekt til et liv på trygd.

Forbannet

Davy`en punget ut med snaut 640 000 kroner i skatt i fjor. Det gjør han med glede.

— Jeg klager ikke. Men jeg blir forbannet på dem som snor seg unna. De som pulveriserer systemet, avslutter han.

IKKE RIK: Davy Wathne har skilt seg to ganger. Dermed blir han langt fra rik av å tjene godt.