Krohn-Hansen er i dag HR-direktør i StormGeo og ledet selskapet fra 2000 da kun åtte personer var ansatt. Nå teller selskapet 152 medarbeidere fordelt over hele verden.

Det bergenske værselskapet er i enorm vekst – med en prognose for årsomsetningen på 156 millioner kroner i 2012, som er nesten en dobling fra i fjor.

— Et glitrende eksempel

— StormGeo er et glitrende eksempel på den nyskapningskraften som har spunnet ut fra TV 2-miljøet i Bergen, noe som underbygges ved at denne bedriftsprisen tidligere er blitt tildelt Vizrt og TV 2 selv, sa Marit Warncke, administrerende direktør i Bergen Næringsråd, da hun leste opp juryens begrunnelse for å gi prisen til StormGeo.

Prisen – som er på 100.000 kroner, samt kunstgjenstanden "Kjuagutten" – er blitt utdelt hvert år siden 1986. Foruten Warncke har juryen bestått av rektor Jan Haaland ved NHH og divisjonsdirektør Katrine Trovik i DNB.

Størst på offshore olje og gass

— Det dere leverer, er i høyeste grad ferskvare, ingen spør etter værvarselet fra i går. Gjennom satsing på kontinuerlig kompetanseutvikling, viser dere en fortjenstfull vilje til å ta den opparbeidede kompetansen videre til nye høyder, sa Warncke til Mette Krohn-Hansen.

Parallelt med den stadig sterkere internasjonaliseringen, har StormGeo bygget opp organisasjonen rundt følgende forretningsområder:

Offshore Olje og Gass, som er det største området og som nå står for 52 prosent av omsetningen.

Fornybar energi, med en særlig satsing mot offshore vindparker.

Media, som er værmeldinger kjent fra TV, nettsteder og aviser.

Shipping, med kjernekompetanse på å angi optimale ruter for at skipene skal spare drivstoff.

Corporate Enterprise, som en spesialsatsing i det amerikanske markedet – med fokus på orkan- og tornadovarsler.

17 ulike nasjonaliteter i staben

Under dagens prisutdeling sa Krohn Hansen at selskapet ønsker å bli nummer én.

— Vi vil bli best og størst, derfor må vi arbeide hardt hver dag og være attraktive. Vår styrke er særdeles kompetente medarbeidere og et godt arbeidsmiljø. Det er en krevende utfordring å bygge kulturen i en stab med personer fra 17 ulike nasjonaliteter – spesielt når du vokser fort – men vi klarer det, sa hun.

Ifølge HR-sjefen er det et internasjonalt marked innenfor StormGeos felt på godt over 20 milliarder kroner.

— Så vi har et stort potensial der ute.

Etablerer kontor i Singapore

StormGeo eies i dag av Reiten & Co. Capital Partners VII (51 prosent), Det Norske Veritas (22,7), TV 2 (5,1), Vestland Invest (5,1) og ansatte som samlet sitter på 15,4 prosent av aksjene.

I denne måneden etablerer selskapet seg i Øst-Asia med eget kontor i Singapore. Fra tidligere har StormGeo kontorer eller datterselskaper følgende steder: Bergen, Oslo, Stavanger, Stockholm, København, Aberdeen, Hamburg, Baku, Dubai, Houston, Rio de Janeiro og Anchorage.

Fem av disse kontorene driftes som døgnoperative værstasjoner på 24–7 basis, mens Anchorage har tilsvarende åpningstid bortsett fra vintersesongen.