— Vårt siste statsbudsjett for denne gang viser hvor høyt SV og den rødgrønne regjeringen prioriterer Hordaland og Bergen. Dette er et gullbudsjett for vår landsdel, sier SV-leder Audun Lysbakken i en pressemelding.

Gamle løfter blir nye

Han utdyper:

— Vi holder det vi har lovet Hordaland, og satser massivt på Bergensbanen med 590 millioner kroner til ny jernbanetunnel gjennom Ulriken. I budsjettet ligger også en satsing på 440 millioner kroner til kunnskapsbygg i Bergen, og dermed er vi i rute med både Høgskolebygget på Kronstad, ny Kunst- og Designhøgskole og rehabiliteringen av Universitetsmuseet, påpeker Lysbakken.

At alle disse punktene er penger som er lovet, solgt inn og til dels bevilget også tidligere, nevner han ikke i pressemeldingen.Det blir milliardvekst i kommuneøkonomien også i 2014.

— Når kommunenes inntekter øker med 7,7 milliarder kroner blir det rom for å satse på skole og velferd i kommunene i Hordaland. Det store spørsmålet er nå om den nye regjeringen vil følge opp våre bevilgninger for sterkere fellesskap og utvikling i hele landet, eller om den vil omprioritere til fordel for skatteletter til dem som allerede har mer enn nok. Jeg vil sterkt advare mot en slik prioritering, sier Audun Lysbakken.

Sp-skryt

Også Sp-leder Liv Signe Navarsete skryter av eget budsjett:

— Flere av Senterpartiets hjertesaker har fått topp prioritet , sier hun.

— Dette er et budsjett for livskraft og utvikling i hele Norge, hevder Navarsete.

Hun peker på samferdselsløft og veksten i kommuneøkonomien som de største Sp-seierne.

Hva synes du om prioriteringen? Si din mening.