Statsminister Jens Stoltenberg ankom Hordaland i ettermiddag sammen med nærings— og handelsminister TrondGiske.

I løpet av dagen har de to vært innom alle de fire vestlandsfylkene for å legge fremnytt næringsprogram for Vestlandet.

Programmet ble lagt frem sammen med Arbeiderpartiets fylkesordførerkandidater på Vestlandet.

— Dette er en viktig dag og et viktig dokument for Vestlandetog Norge, sa statsministeren ved innledningen av pressekonferansen på Troldhaugen i Bergen i kveld.

Svarte på kritikken

Siden april har fylkesordførerkandidatene på Vestlandet arbeidet sammen om det næringspolitiske programmet forRogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Programmet, som inneholder 12 satsingsområder, har allerede blitt kritisert for å være lite konkret. Det mener næringsministeren er ubegrunnet.

— Jegmener planen er svært konkret. Hvor mye mer konkret kan det bli enn å si at envil øke antall arbeidsplasser på Vestlandet med 40.000, sier Giske, og fortsetter:

— Det er konkret å ville bidra med 1-2 milliarder kroner til åforenkle byråkratiet for næringslivet. Det er konkret å prioritere ferjefri E39med Rogfast som første prosjekt. Tidligere i dag ble jeg spurt om ikke dettevar et program også andre partier også kunne lage. Andre partier kunne gjortdet, men det har de ikke. Det viser at Ap tar næringslivet på alvor, sier han.

- Bedre sammen

Næringsministeren mener næringsplanen er et kraftfullt dokumentfordi fire fylker har gått sammen om felles mål.

— Når fire fylkesparti står sammen, vil det bli lyttet til istorting og regjering. Det er når en står sammen at en lykkes, sa han underbesøket på Troldhaugen i dag.

Statsministeren sa følgende om næringsplanen og det vestlandske samarbeidet:

— Det uttrykker at Arbeiderpartiet har samlet seg omfellespunkter for hvordan Vestlandet skal styrkes. Ved å slå seg sammen vil enklare det, noe en har sett tidligere, sier statsministeren og viser tilpetroleumsindustrien.

PÅ TROLDHAUGEN: - Jeg mener planen er svært konkret, sa Trond Giske om kritikken programmet har fått.
ØRJAN DEIZ