— Jeg kan ikke si hvor alvorlig manglene er, men søknaden er per i dag ikke godkjent. Blir bygget brukt som hotell, er det uheldig, sier byggesakssjef Petter Wiberg i Bergen kommune til BAs nettsted Vest24.no.

Han snakker om det nye, selvbetjente hotellet StayBergen R5, som har åpnet i Rosenkrantzgaten.

1200 kroner natten

Hotellet har ifølge nettstedet tatt imot gjester en stund, og markedsføres på nettsidene hotels.com og booking.com. Der har gjester skrevet anmeldelser av oppholdet, helt siden 20. september.

Et såkalt business studio koster 1200 kroner natten. Hotellet har 36 rom, ifølge hotels.com.

Men problemet er at hotellet ikke brukstillatelse til å drive overnattingsvirksomhet.

— Dokumentasjonen på bygget er ikke tilstrekkelig, sier Wiberg til Vest24.no.

Asle Wingsternes (H), leder for komite for miljø og byutvikling, reagerer også på opplysningene.

— Det bør kontrolleres om det drives aktiv hotellvirksomhet på adressen selv om bruksendring ikke er godkjent, og eventuelt iverksettes tiltak som stopper denne virksomheten, sier Wingsternes til nettstedet.

- Misforståelse

Daglig leder Christian Gulbrandsen i driftselskapet Stay Hotels AS opplyser i en SMS til BA at han ikke kjenner til den manglende godkjenningen.

Tiltakshaver for søknaden om bruksendring er eiendomsselskapet Rosenkrantzgaten 5 AS.

Administrerende direktør Morgen Fluge Sævig i Rosenkrantzgaten 5 AS, henviser til Eirik Bysheim Hokstad for kommentarer. Hokstad er medeier i både Rosenkrantzgaten 5 AS og Stay Hotels AS. Han henviser videre til Arne Christian Landsvik i A/Stab AS, som står bak søknaden om bruksendring.

«I forbindelse med at søknaden ikke ble behandlet, har det oppstått en misforståelse med leietakeren i bygget som likevel tok eiendommen i bruk til utleie til overnatting», skriver Landsvik i en e-post til BA.

Han lover at hotellet nå skal stenges for gjester frem til tillatelsene er i orden.