Kjennelsens kritikk mot Karsten Moholt A/S er i stor grad en kritikk av toppsjef Linn Cecilie Moholt, da det er hun som har hatt kontakten med Sigurd Coates (se hovedsak).

— Hun reagerer sterkt på rettens fremstillinger og karakteristikker. Hun tar dette veldig tungt og det oppleves som sterkt urettferdig, skriver hennes advokat Claus Holm Isaksen i en e-post til BT.

— Karsten Moholt deler ikke rettens oppfatning av de faktiske forhold som kritikken bygger på, fremholder Holm Isaksen.

Hun ser likevel i etterpåklokskapens lys at noe kunne vært unngått.

— Linn Cecilie Moholt ser at det kan være grunnlag for kritikk i forhold til noen av de forhold som har skjedd. Dette har Karsten Moholt tatt til etterretning og forholdt seg til, skriver advokaten.

Angrer på møte

Det samme gjelder forhold rundt det omdiskuterte møtet 25. juni. Saksøker Lönne betegner dette som et rekrutteringsmøte, noe Moholt bestrider.

— Karsten Moholt ble invitert til et informasjonsmøte, for å presentere foretaket som mulig fremtidig hovedleietaker, uttaler Holm Isaksen.

— Slik møtet utviklet seg i regi av huseier, ser Karsten Moholt at en ikke skulle ha stilt opp.

Det skal ha vært huseier Jan Erik Warbo som inviterte Moholt til møtet. Han var torsdag ikke tilgjengelig for kommentar.

Anke i det blå

Advokat Holm Isaksen opplyser at det etter Karsten Moholts oppfatning ikke er noe grunnlag for rettens midlertidige forføyning. De har imidlertid ikke bestemt seg for om de vil anke.

Selskapet ønsker ikke å kommentere Sigurd Coates' opptreden som utro tjener i forbindelse med den påståtte informasjonsutvekslingen med Linn Cecilie Moholt.

Ifølge advokat Holm Isaksen hadde Coates ingen rolle i forhandlingene mellom Warbo og Moholt om å overta Lönnes lokaler i Moss.

BT var torsdag i kontakt med Coates og oversendte ham en rekke spørsmål. Disse ønsket han ikke å besvare.