Skostredet regnes av mange som en av de mest særpregede handlegatene i Norge. Gaten har blitt sammenlignet med berømte gater som Portobello Road og Covent Garden i London.

Med sitt særpregede retrointeriør og sin spesielle meny har kafeen Capello hatt sin del av æren for at Skostredet tiltrekker seg folk både fra Bergen og resten av landet.

Et tap for Skostredet

Denne uken var det imidlertid kroken på døren for Capello, etter at kafeen har gått med underskudd i flere år.

— Dette er veldig trist for Skostredet, sier T Michael, klesdesigneren som er en av veteranene i Skostredet.

Etter hans mening har kafeen vært godt drevet etter at nye eiere tok over for to år siden.

— Men det er jo et vanskelig konsept å drive. Det er en balanse mellom godt tilbud og ikke for høye priser. Noen ganger går det bare ikke, sier han.

Tror på videre drift

T Michael tror imidlertid ikke at det er slutt på kafedriften i Skostredet 14.

— Jeg er helt sikker på at det er noen som vil drive det videre. Jeg håper bare de kommer i gang igjen fort, sier han.

Advokat Morten Haldorsen i advokatfirmaet Vogt & Wiig, som håndterer konkursen, håper også det er mulig å drive kafeen videre med nye eiere.

— Boet har så langt ikke noen interesse av å drive det videre, og virksomheten er stengt. Men hvis noen er interessert i å prøve å drive det videre vil vi gjerne ha kontakt med dem, sier advokaten.

Manglende momsbetaling

Kafeen hadde driftsinntekter på nesten 900.000 kroner og driftskostnader på 1,4 millioner i 2007. I fjor økte driftsinntektene til 2,3 millioner, samtidig som kostnadene økte til 2,5 millioner kroner.

— Det er Skatt Vest som har begjært driftsselskapet konkurs etter manglende innbetaling av merverdiavgift, sier Haldorsen.

Økonomien i kafeen har utviklet seg positivt også i år, og driftsselskapet fikk utsettelse på innbetalingen til Skatt Vest mens man prøvde å finne en nedbetalingsløsning. Men utviklingen var altså ikke positiv nok til at selskapet klarte å håndtere gjelden.

Vil du savne Capello? Si din mening i kommentarfeltet.

FOLKEVOGN: Fronten på en boblebuss er blant dekorasjonene på kafeen.
UTEPLASS: Uteserveringen på Capello ble kåret til Bergens 3. peneste i fjor. Arkivfoto: Helge Skodvin