Skipsutstyrsprodusenten TTS Group fra Bergen fikk i fjor et driftsresultat på 139 millioner kroner, av en omsetning på 3,6 milliarder.

— Vi er veldig godt fornøyd med utviklingen. Driftsresultatet er det beste tallet noensinne. Det er gøy i et marked som ikke er altfor godt, sier konsernsjef Johannes D. Neteland i TTS Group.

TTS-sjefen er tydeligvis ikke den eneste som er fornøyd med tallene. Like før klokken ti var TTS-aksjen opp over tre prosent på Oslo Børs.

I Vestlandsbørsen over kan du se hvordan resultatet til TTS har utviklet seg gjennom kvartalene de siste årene. Tallene er "til og med" det nevnte kvartalet. 4. kvartal vil dermed tilsvare årsresultat.

- Tøft shippingmarked

Neteland har to hovedforklaringer på at underskudd i 2010 ble snudd til overskudd i fjor.

— For det første har vi snudd utviklingen i energidivisjonen fra et stort minus til et lite pluss.

TTS Energi var i mange år et smertens barn for konsernet, men har i løpet av det siste året hanket inn en rekke gigantkontrakter.

— I tillegg skyldes det gode resultatet utviklingen i marinedivisjonen. Her leverer vi en driftsmargin på åtte prosent, sier Neteland.

Hovedfokuset i år blir å levere alle kontraktene som er hanket inn for TTS Energi, samt å sikre fortsatt lønnsomhet i et tøft shippingmarked.

Finansieringsproblemer

Til tross for rekordresultatet, er Neteland fullt klar over det økonomiske ruskeværet i Europa.

— Det påvirker oss først og fremst gjennom finansmarkedet. Noen av kundene våre har problemer med å finansiere investeringene sine, og må utsette prosjekter, sier han.

FORNØYD: Konsernsjef Johannes D. Neteland i TTS.
Rune Sævig