• Jeg er rystet over at det nå skal bli total svikt i banktilbudet i ni ulike bygder i Hordaland.

Det er sier leder for bankaksjonen i Skånevik, Hans Olav Tungesvik. Han er ikke nådig i sin karakteristikk av Sparebanken Vests filialkutt.

Tre mil

— Det er den rene galskap. Ikke minst for de eldre som er avhengige av en bankfililal. I Skånevik blir det nå tre mil til nærmeste banklokale. Mange eldre kjører ikke selv bil, og med sporadiske bussruter sier det seg selv at livet gjøres forferdelig mye vanskeligere for en stor del av folket, sier Hans Olav Tungesvik.

Han er medlem av Statens Seniorråd og varsler at han nå vil kjempe mot nedleggelsene.

— Banken viser til at de kutter for å redusere kostnader. Når en tenker på hvordan de selv har forvaltet kapitalen i enkelte saker, blir det så meningsløst at jeg ikke har ord, sier Tungesvik.

— Men er det ikke mange eldre som også vet å bruke nettet?

— Jo, men jeg kjenner dessverre mange som ikke kan håndtere digitale løsninger. Mange er også alene. Noen er helt avhengige av en filial, sier Tungesvik.

Ble oppringt

Han vil oppfordre folk til å aksjonere.

— Bankens informasjonssjef ringte meg en time før meldingen gikk ut, bare fordi de helt sikkert skjønte at jeg kom til å fyre meg opp over dette. Og det har de rett i. Disse nedleggelsene kan vi ikke godta. Banken skal være et serviceorgan, men med nedleggelsene fjerner de seg fra publikum, sier Hans Olav Tungesvik.