For en måned siden mistet Arnt Henning Kårstad broren Roar — mannen som startet Kårstad Transport i 1978.

Nå er familieselskapet, som omsatte for 124 millioner i 2009, konkurs.

Konkursen ble åpent i Fjordane tingrett onsdag, melder NRK Sogn og Fjordane.

— En veldig tung dag. Det er den nest tyngste dagen i mitt liv siden min bror døde, sier styreleder og aksjonær Arnt Henning Kårstad til bt.no.

60 ansatte

Arnt Henning Kårstad informerte alle de ansatte personlig onsdag. Selskapet med hovedkontor i Bygstad i Gaular har cirka 60 ansatte etter en kraftig slanking de siste månedene.

Kårstad sier de jobber med å unngå opphør på dagen, og å finne løsninger for de ansatte.

**De har vært dønn lojale. Vi har møtt stor velvilje også fra leverandører og kunder. Men etter at bror døde, har vi ikke hatt fokus rett sted.

A** rnt Henning Kårstad

— De har vært dønn lojale. Vi har møtt stor velvilje også fra leverandører og kunder. Men etter at bror døde, har vi ikke hatt fokus rett sted, sier han.

«Ikke kyniske nok»

De tre siste årene har bedriften gått i minus. Kårstad Transport har kjøpt opp andre selskaper for å hente ut synergieffekter, men det ble en tapsbombe. 2009 endte med 11 millioner i minus, noe som spiste opp egenkapitalen og vel så det.

— Vi har slitt økonomisk de to siste årene. Det har ikke vært noen hemmelighet. Vi har ikke vært kyniske nok i markedet. Det er rått og tøft miljø. Vi har hatt kontrakter som vi ikke har vært heldige med, blant annet en offshorekontrakt som ble sagt opp på dagen, sier Kårstad til bt.no.

På selskapets hjemmeside heter det på forsiden at «vi skal drive ei økonomisk sunn bedrift, og på den måten nytte dei tilsette sine ressursar, samt etablere sikre arbeidsplassar med eit godt arbeidsmiljø».

Det har ikke Kårstad klart de siste årene. Oppsamlet gjeld er ifølge NRK på 68,5 millioner kroner, men aktiva i selskapet er verdsatt til maksimalt 57 millioner.

Kårstad sier disse tallene er feil.

— Jeg har ikke full oversikt, men balansen viser et underskudd og vi greier ikke å gjøre opp for oss. Vi kan drive på kreditors regning, sier han.

Advokat Andreas Rønnekleiv er oppnevnt bostyrer. Det skal holdes skiftesamling 1. november.