Les også:

Har du tips om denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no; eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

Ved midnatt i natt går forhandlingsfristen ut, og bankstreiken kan være et faktum. Under streiken vil det ikke være mulig å ta ut penger i minibank, og heller ikke betale med kort i betalingsterminaler. Finansnæringens fellesforbund har oppfordret folk til å ta ut penger i dag, mens politiet advarer mot å ta ut for mye.

— Om de kriminelle gleder seg, vet jeg ikke. Men de kriminelle har fått med seg at det er fare for bankstreik de også. Det er nok en fare for at noen vil utnytte denne situasjonen, sier leder for vinningsteamet ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Morten Johnsen.

Mange mobile kriminelle

Politiet har som utgangspunkt at det til enhver tid er omreisende bander av kriminelle i Trondheim. Disse er spesielt ute etter bankkort, lommebøker og id-papirer.

  • De mobile vinningskriminelle som vi kaller dem, er titt og ofte innom byen. Jeg vil tro at de også vet at folk vil gå rundt med ekstra mye penger de nærmeste dagene, sier Johnsen.

Med mye penger i lommene, er det spesielt på offentlige steder med mye folk en skal være oppmerksom.

  • I butikker og andre steder hvor du skal fram med lommeboka di, bør du være oppmerksom. Følg med på de rundt deg, folk kan se at du har veldig mye penger på deg og tar lommeboka di i etterkant, sier Johnsen.

- Legg igjen penger hjemme

Han oppfordrer folk til å legge igjen deler av beholdningen hjemme, i stedet for å gå rundt med alt på seg.

  • Ta bare med så mye du trenger, og har du en safe hjemme bør du bruke den, sier Johnsen.

Foreløpig har ikke politiet tatt noen forhåndsregler. Skulle det bli en streik, vil det utegående politiet være ekstra påpasselige.

  • Det beste vi kan gjøre nå, er å advare folk, sier Johnsen.