— Det jeg ser for meg er en jobbsentral, slik man har for unge nå om sommeren, sier Christoffer Thomsen.

Lederen i Bergen FpU vil la tiggere og rusmisbrukere jobbe for en symbolsk sum, forutsatt at de har arbeidstillatelse. Målet er å stimulere folk til å jobbe.

Plenklipp og flytting

— Det er bedre enn å sitte på gaten. Jeg regner jo med at de fleste av disse søker på jobber, og om de gjør en god jobb gjennom denne ordningen vil de kunne få en god attest som viser at de har kommet seg opp og gitt alt, sier han.

Thomsen vil at både bedrifter og kommunen skal være arbeidsgiver. Arbeidet kan være enkle ting som å male skoler, klippe plen, jobbe i flyttebyråer og plukke boss.

Tar forslaget videre

— Det er masse ting som kan gjøres. Jeg tror ikke noen arbeidsgiver vil riste på hodet om de kan betale noen 30 - 40 kroner timen for å gjøre en jobb, sier han.

FpU-lederen tror tiggere og rusmisbrukere vil benytte seg av tilbudet. Nå vil han ta forslaget videre.

— Vi sitter jo i byråd, og det vil også være aktuelt å ta det videre til stortingsgruppen. Dette er god humanpolitikk, som er bra for alle, sier han.

- Virkelighetsfjernt pjatt

Andreas Halse er leder i Sosialistisk Ungdom (SU) og reagerer sterkt på forslagene fra Thomsen.

— Dette er helt virkelighetsfjernt, ideologisk pjatt. Jeg vil anbefale Thomsen å jobbe for 30 kroner timen selv for å se hva det innebærer. Inntil han har gjort det kan han bare holde kjeft og heller la folk jobbe for skikkelig betaling, sier Halse til bt.no.

SU-lederen kommer samtidig med syrlig ros til Fremskrittspartiet og FpU.

— Jeg synes det er sympatisk at de så lang tid før valget går ut og viser oss hvilket arbeidsliv vi har i vente hvis Fremskrittspartiet kommer i regjering.

Hva synes du om forslaget til FpU-lederen?