• Etter to år i Paris er det godt å være hjemme igjen. Det er mye bedre her. Bergen føles som hjemme, sier StormGeo-gründer Siri Kalvig.

Hun var en av innlederne da StormGeo startet feiringen av 15-års-jubileet fredag. Hun stråler når hun forteller hvor fint det er å komme tilbake til vestlandsk regn og gråvær, og se hvordan det som var hennes baby har utviklet seg til en storvokst tenåring.

— Det er ofte jeg som blir fremhevet når StormGeo omtales, men de siste årene har jeg vært lite involvert i selskapet. Og det er i denne perioden at vi virkelig har vokst, sier Siri Kalvig.

— Jeg er så imponert over hva de andre har oppnådd. Det er fantastisk å være til stede her med kolleger fra hele verden. Jeg får gåsehud og tårer i øynene når jeg sitter og hører på alle presentasjonene, sier Kalvig.

Flinke til å feste

Fra den spede oppstarten i Bergen har StormGeo i dag også kontorer i Dubai, Aberdeen, Houston, Stockholm, København, Oslo, Stavanger, Hamburg, Baku, Rio, Singepore og Alaska. Teknologi og kompetanse har vært avgjørende for fremgangen, men Kalvik mener også at bedriftskulturen har hatt betydning.

— Vi er flinke til å feste, og har godt humør. De som jobber på de andre kontorene sier at de merker og blir smittet av denne positiviteten, sier hun.

Utekontorene var godt representert da selskapet startet jubileumsmarkeringen på Vil Vite fredag. Det skal gå slag i slag hele helgen, med stor fest lørdag som det antatte høydepunktet.

Tar doktorgrad

Siri Kalvig har tre døtre, og en mann som jobber i oljeserviceselskapet Schlumberger. Det har hovedkontor i Paris. Kalvig forsker nå på vindturbiner, og tar doktorgrad på Universitetet i Stavanger.

— Selv om vi bor i Stavanger, føler jeg en utrolig sterk tilknytting til Bergen. Jeg studerte i Bergen, og begynte mitt voksenliv og min karriere her, sier Siri Kalvig.