Økonomi

NHH-studenter bare på besøk i Bergen

Bare seks prosent av studentene ved NHH tror de vil jobbe i Bergen når de er ferdige med utdanningen.
Abonnent
Økonomi

Berge Gerdt Larsen vant delvis frem

Den sivile skattesaken mot investoren går mot slutten. Nå varsler advokaten betydelige erstatningskrav.
Abonnent
Økonomi

Næringstopper kalt inn som vitner om prisen på Zachen

Investor Knut Jørgen Hauge og eiendomsmilliardær Geir Hove tropper opp med over 20 vitner når prislappen på Zachariasbryggen skal bestemmes av retten.
Abonnent
Økonomi

Nedenom og hjem for Ovenpå

Utestedet Ovenpå er konkurs etter over 20 års drift. Russebusser og hjemmefester får skylden for svikten.
Abonnent
Økonomi

Grevstad har kapret de største jobbene

Anders O. Grevstad har sikret seg alle de største rør- og våtromsjobbene i bergenske borettslag de siste årene.
Abonnent
Økonomi

DNBs nettbank oppe igjen, etter nye tre timers nedetid

DNBs kunder fikk mandag ikke logget inn på nettbanken – for sjette gang på rundt en måned. – Svært frustrerende, sier bankens talsperson.
Abonnent
Økonomi

Jobb til en kvart milliard kroner uten anbud

Smiberget borettslag skal skifte bad og rør i alle sine 569 leiligheter. Styret vil ikke legge ut kjempejobben på anbud. Nå er det opprør i blokkene.
Abonnent
Økonomi

Her er kvadratmeterprisen over 100.000 kroner

De 40 første leilighetene som er solgt på Skjoldnes ved Nordåsvatnet har en snittpris på ti millioner. Første byggetrinn starter opp nå i april.
Abonnent
Økonomi

Stord puster lettet ut

Stord kommune har slitt med stadig høyere arbeidsledighet. Fredag kom beskjeden som gjør at næringslivet puster lettet ut.
Abonnent
Økonomi

YS, LO og Virke enige om lønnsoppgjøret

Virke er kommet til enighet med YS og LO i mellomoppgjøret for handel, service og tjenesteytende næringer. Rammen er i tråd med NHO-oppgjøret på 2,4 prosent.
Abonnent
Økonomi

Nytt designhotell åpnet i Bergen i dag

Kjetil Smørås og Herman Friele håper å utkonkurrere Airbnb og de store hotellkjedene med bergensk kultur og historie.
Abonnent
Økonomi

Norges Bank endrer ikke renten

Norges Bank holder styringsrenten uendret på historisk lave 0,5 prosent og signaliserer at en renteheving ligger lenger fram i tid enn tidligere antatt.
Abonnent
Økonomi

DNB brukte en dag på banktrøbbel

DNBs nettbank var torsdag ettermiddag i funksjon igjen etter en hel dag med problemer. Banken legger seg flat, mens Finanstilsynet krever en forklaring. 
Abonnent
Økonomi

Tysk milliardselskap vil bygge mer vannkraft i Norge

DNB Markets roper varsku om at mange fornybarprosjekter sliter med å betjene forpliktelsene, likevel mener tyske Aquila Capital at de kan tjene penger.
Abonnent
Økonomi

Sikorsky S92 flyr som vanlig på norsk sokkel etter ulykke

Kaptein Dara Fitzpatrick (45) døde, tre er fortsatt savnet etter at et Sikorsky S92-helikopter styrtet. Dette er helikoptertypen som flyr alle norske oljearbeidere offshore i Norge etter Turøy-ulykken.
Abonnent
Økonomi

TV 2-resultatet betydelig redusert

TV 2s inntekter økte i 2016, men utgiftene økte betydelig mer. Kanalens driftsresultat ble 116 millioner kroner, mot 330 millioner kroner året før.
Abonnent
Økonomi

Vincci flytter til Oslo

Etter snart 34 år er det slutt for en av Bergens mest kjente moteforretninger.
Abonnent
Økonomi

Gasslekkasje på Åsgard-feltet

Anslagsvis 25 tonn naturgass lekket ut på Åsgard-feltet fredag kveld, under forberedelser til en brønnoperasjon. Ingen personer ble skadet, men Statoil ser alvorlig på hendelsen og iverksetter gransking.
Abonnent
Økonomi

Svakere Bocuse d’Or-effekt på Austevoll

Da Ørjan Johannessen ble verdensmester i kokkekunst, ville alle til Bekkjarvik Gjestgiveri på Austevoll for å smake. Nå har interessen dabbet av, og det merker gjestgiveriet på pengepungen.
Abonnent
Økonomi

Solgte fiskemat for ti millioner

Søstrene Hagelin AS solgte i fjor fiskekaker og suppe for ti millioner kroner fra utsalget i Strandgaten. – Vi lever i omskiftelige tider, men bergensernes etterspørsel etter fiskematen vår er stabil, kommenterer daglig leder Torodd Iversen.
Abonnent
Økonomi

Må destruere 2,1 millioner lakseyngel

Til sammen 2,1 millioner lakseyngel, hele det første utsettet i Norges mest moderne smoltanlegg, må destrueres etter utbrudd av en dødelig bakterie
Abonnent
Økonomi

17 tonns kran falt 10 meter på Gullfaks B

Statoil har stanset all boreaktivitet på plattformen tirsdag ettermiddag. Det er ikke meldt om personskader.
Abonnent
Økonomi

Katastrofe-februar for Rema 1000

Aldri før har Rema hatt et større salgsfall enn i nå i februar. Rema forsøker å bøte på utviklingen med ekstremtilbud i enkelte butikker.
Abonnent
Økonomi

Øystein Thøgersen blir ny NHH-rektor

Øystein Thøgersen (52) blir den første ansatte rektoren ved NHH. Han lover en mer synlig skole som har en tettere samhandling med næringslivet.
Abonnent
Økonomi

Tankskip kan bli flytende sagbruk

Et Oslo-rederi vil bruke et tankskip til å bygge et stort flytende sagbruk i Fusa. Det vil kreve investeringer på en halv milliard og gi rundt 30 arbeidsplasser.
Abonnent
Økonomi

Investor vil kasta ut motebutikken Pepper

Moteforretninga Pepper skulle stå opp att i same lokale, men den nye huseigaren vil ha dei vekk. Moteselskapet går no til søksmål for å verta verande.
Abonnent
Økonomi

Meglere vet ikke alltid om boligen de selger er lovlig

Manglende dokumentasjon gjør det vanskelig for meglere å vite om boligen er godkjent. Bare i Bergen har kommunen gående 100 saker om ulovlige boliger.
Abonnent
Økonomi

Optimismen sprer seg på Vestlandet

En av tre bedrifter på Vestlandet vil øke investeringene det neste halvåret. – Større optimisme har vi ikke sett på fire år, sier bankdirektør.
Abonnent
Økonomi

Mohn blir største bankeier

Stein Mohn (73) blir største eier i den nye forretningsbanken på Vestlandet. Tvillingbroren til Trond Mohn har kjøpt 12 prosent av aksjene i Nordsjøbanken.
Abonnent
Økonomi

Bergen Taxi mister pasientkjøringen

Bergen Taxi mister det meste av pasientkjøringen for Helse Bergen. Norgestaxi og Christiania Taxi ble de store anbudsvinnerne.
Abonnent
Økonomi

Aldri for sent med en doktorgrad

Denne uken forsvarte 77-åringen Arild Sæther sin doktoravhandling ved NHH. Leder av bedømmelseskomiteen var 79-åringen Agnar Sandmo.
Abonnent
Økonomi

Nye hotell vil skape minst 300 arbeidsplasser

De neste månedene åpner flere nye hoteller i bergensområdet, men bransjen sliter med å rekruttere lokalt. – Det er paradoksalt, og et problem vi har hatt i mange år, sier hotelldirektør.
Abonnent
Økonomi

Lerøy leverte rekordtall, vil produsere mer laks

Familien Møgster kan glede seg over 281 millioner kroner i utbytte fra Austevoll Seafood. Datterselskapet Lerøy bidrar mest, men direktøren ser skjær i sjøen.
Abonnent
Økonomi

Solberg: – Norge skal bli verdens fremste havnasjon

Regjeringens havstrategi skal sikre en langsiktig plan for vekst i norsk havnæring. – Tannløst og uten konkrete tiltak, sier Arbeiderpartiet.
Abonnent