BJARNE KVAMbjarne.kvam@bt.noMannen i 30-årene hevder hardnakket at han ikke har gjort noe galt.

— Det var hun som tok initiativet hele veien, sier mannen, som har anmeldt 23-åringen for å ha fremsatt en falsk anklage. Dette er en svært alvorlig forbrytelse, med strafferamme opp til åtte års fengsel. Kvinnen har status som mistenkt for å ha inngitt en falsk anmeldelse.

Er blitt ufri - Intet er verre enn å bli anklaget for å være sex-forbryter. Jeg skjønner rent rasjonelt at jeg ikke har noe å skjule, men likevel er jeg blitt ufri. Føler at jeg aldri kan bli helt renvasket, og frykter dette vil gå ut over min positive oppfatning av kvinner.

— Mener du at hun bør straffes?

— Ja, helt klart. Det må ikke bli slik at det skal være fritt frem for kvinner å begå overgrep mot menn, ved å anmelde dem for voldtekt. Men jeg føler at kvinner får større beskyttelse enn menn. Det er jo blitt ulovlig å gå til injuriesøksmål mot en kvinne som anmelder deg for voldtekt. Det er helt absurd, mener mannen i 30-årene.

Uvirkelig å bli anmeldt Han fikk sjokk da han oppdaget at det måtte være ham som var anmeldt for det som i avisene ble omtalt som en brutal voldtekt ved Historisk museum, natt til mandag.Han innrømmer uten problemer at han hadde sex med kvinnen. Men det var hun som tok initiativet, og slett ikke han som begikk en voldtekt.

— Det virker helt meningsløst at en kvinne skal anmelde en mann for voldtekt, dersom det ikke virkelig har skjedd?

— Min personlige teori er at det kan ha en sammensatt bakgrunn. Etter samleiet brøt hun sammen og fortalte at hun er blitt seksuelt misbrukt tidligere. Hun fortalte også at hun har en kjæreste, som hun skulle treffe noen timer senere. Og hun spurte meg om 50 kroner til en taxi hjem - men det kunne jeg ikke gi henne, for jeg hadde ikke penger. Alt dette kan ha spilt sammen, tror mannen.

Ikke i varetekt Mannen oppdaget først om kvelden tirsdag at han var blitt anmeldt. Han gikk da rett til Bergen politikammer for å forklare seg om saken.

— Jeg er blitt godt behandlet av politiet og føler jeg blir trodd, sier han.

At politiet bare har gitt ham status som mistenkt, og ikke siktet - og at politiet ikke har krevd å få ham varetektsfengslet, er begge deler indikasjoner på at politiet har tro på at mannen snakker sant.

— Jeg har ikke sovet skikkelig siden jeg oppdaget hva jeg var anklaget for. Jeg føler at mitt egenverd er blitt redusert, sier den åpenhjertige voldtektsanklagede mannen til Bergens Tidende.