Han er enig med Victor Norman i at SV har tatt mange steg i retning av sentrum i norsk politikk.

— Dette kan helt klart åpne nisjer for oss. SV har blitt så kåte på å komme i regjering at de er villige til å kaste på båten en rekke merkesaker, mener Dahle, og lister opp saker hvor han mener SV svikter:

Sekstimersdag

  • De har gitt opp innføringen av sekstimersdagen.
  • De gir opp kampen mot EØS-avtalen.
  • De aksepterer norsk Nato-medlemsskap, og i Dahles øyne dermed også norske militæroperasjoner i utlandet.

— Selv SV er nå mest opptatt av hvor vi kan kutte, ikke hvor vi kan satse, mener Dahle.

Lederen for Rød Valgallianse ble under partiets nominasjonsmøte i helgen ikke overraskende valgt til partiets førstekandidat til Stortingsvalget neste høst.

Chiku Ali, Terje Kollbotn, Marte Mjøs Persen og Agnete Strøm følger på de neste plassene.

Ved forrige valg fikk RV 3,7 prosent av stemmene i Hordaland, og dermed endte partiet uten noen representanter på Stortinget. Håpet nå er at partiet kommer i en vippeposisjon på tinget etter valget neste høst.

— Dette er helt klart realistisk slik høyre- og venstreblokkene nå ser ut til å bli, sier Dahle.

Vil fenge hjemmesittere

Arbeid til alle og styrking av sosiale rettigheter, offentlig sektor og distriktene er blant de tradisjonelle kampsakene.

Selv om partiet blir en lettvekter på Stortinget, mener tredjekandidat Terje Kollbotn fra Odda at RV reiser prinsipielt viktige debatter.

— Det er merkelig å se at en ung radikaler som Audun Lysbakken (stortingsrepresentant for SV, red.anm.) i lørdagens BT foreslår gjeldsutsettelse som botemiddel for ressursmangelen i helsevesenet. Dette løser jo ingen problemer, mener Kollbotn.

— Hvor vil dere hente de nødvendige stemmene fra?

— Det største potensialet for mobilisering er i hjemmesitterpartiet. At nærmere 40 prosent av velgerne ikke bruker stemmeretten sin er uttrykk for en politisk krise, sier Terje Kollbotn.