Navnet blir trolig «n'joy» og kafeen skal servere småretter, øl og vin. Rett over nyttår begynner byggingen av paviljongen som skal huse kafeen. Prisen blir 11-12 millioner kroner, forteller daglig leder Eivind Ottem i Åstveit Eiendom.

— Vi håper å bli ferdige til mai, slik at vi får med oss dager som 1. og 17. mai. Da får vi fullt utbytte av de 150 kvadratmeterne med uteservering, sier Ottem.

Fra Torget til Festplassen

Åstveit Eiendom er heleid av Bjørn Hanevik, kjent som automatkongen. Hanevik driver også utesteder som Scruffy Murphy's, Pacific og Harbour Cafe på Torget. Nå inntar han Festplassen, der han vant anbudskonkurransen og fikk rett til å drive kafé de neste 17 årene.

— Vi hadde en åpen anbudskonkurranse, med krav til hvordan vi ville har det. Til slutt satt vi bare igjen med en tilbyder som oppfylte alle kravene, sier Lars-Kjetil Holdhus i Bergen Kommunale Bygg (BKB).

— Hva slags krav var det?

— Vi ønsket ikke en ny pølsebod. Vi ville ha mer restaurantpreg, og et bygg som kan tilføre byrommet noe positivt. Et annet krav var at de skulle servere mat på porselen, ikke fastfood, sier Holdhus.

Grønn etat har stilt seg positiv til kafeen, som de håper skal bidra til mer liv og røre på den nyopprustede Festplassen.

Det er kommunen som vil eie kafébygget, men Hanevik skal bygge, finansiere og drive kafeen. Ottem har god tro på at investeringen vil kaste av seg.

— Ja, vi er trygge på å tjene penger. Det er ikke få arrangementer som skjer på Festplassen i løpet av et år. Dessuten er området et maurtråkk av folk som skal til og fra Bystasjonen og jernbanen, sier han.

Sikker på skjenking

Per Ivar Grung i Bon Apetit skal drive kafeen på vegne av Hanevik. Han lover at det ikke skal bli et tradisjonelt kjappmatsted.

— n'joy er et nytt konsept, der vi beveger oss vekk fra steking og frityr. Dette blir piloten, sier han, og lover småretter som brødmat og wraps.

— Trenden er at folk spiser ute oftere og sunnere. Det markedet vil vi legge oss på, sier Grung.

Både han og Ottem er sikre på å få skjenkebevilling.

— Det ligger litt i sakens natur. Kommunen har bedt om en kontinental kafé, og da må det være mulig å ta seg et glass vin eller en øl. Men det skal ikke bli noe drikkested, sier Grung.

Kafeen skal være åpen hele året, og eierne vil tenke kreativt for å trekke til seg folk også når solen ikke skinner. En idé er å servere varm drikke til brukerne av den planlagte skøytebanen på Festplassen, en annen er å tilby båtutleie i Lillelungeren. Om morgenen kan det bli aktuelt å selge matpakker til forbipasserende.

— Vårt mål er det samme som kommunens: å skape mer liv på Festplassen, sier Ottem.