Garvik ble så fortørnet over det han opplevde på nominasjonsmøtet 29. november 2006 at han sendte et leserbrev til BT og fortalte om det.

Særlig reagerte han på en gruppe mennesker som satt bakerst i lokalet. Nå tror han det kan ha vært gruppen fra Bergen Tekniske Fagforening (BTF) som hadde meldt seg inn i partiet for å få inn sin kandidat Jarle Veivåg.

**Les også:

Fagforeningens muldvarp i Frp**

– Da det skulle stemmes, var det en 10-12 stykker som leverte stemmesedlene til én mann. Han fylte ut alle sedlene, trolig med navnet på den det skulle stemmes på. Dette skjedde flere ganger, forteller Garvik.

Han reagerte på denne praksisen, fordi også nominasjonsvalg skal være hemmelige.

– I mine øyne var det ingen tvil om at dette var organisert, sier Garvik.

Les også: Trekker seg fra alle verv

Skviste Bakke

Den gangen trodde han at gruppen var en del av opprøret som seniorgruppen i partiet hadde satt i gang. Men de satt i en annen del av salen.

– Denne andre gruppen besto av personer i 40-50-årene, flest menn. De var kledd som om de kom rett fra arbeid, og jobbet ute, sier Garvik.

– Som kommunearbeidere?

– Det var dine ord. Jeg skal ikke karakterisere folk, men de skilte seg fra resten av salen.

Garvik forteller at gruppen reiste seg og gikk etter at nominasjonslisten var klar. De deltok i avstemningen hele tiden, også da Gunnar Bakke ble skvist fra 2. plassen. Da valget om hvem som skulle være ordførerkandidat ble avholdt, var de imidlertid gått. Det kan ha reddet ordførerstolen for Bakke.

Hjelmeland benekter

Mandag fortalte Trond Hjelmeland at BTF hadde sørget for å melde 20-30 personer inn i Frp i forkant av nominasjonsmøtet. I går sa han at dette ikke var en organisert gruppe, men venner og kjente av Jarle Veivåg.

– Jeg er medlem i Arbeiderpartiet, og var ikke på noe Frp-møte. Jeg aner ikke hvor mange de var og hva de gjorde der, sier han.

– Men hvem betalte innmeldingsavgiften for de nyinnmeldte?

– Det må ha gjort selv. BTF og Teknisk faglag av DnA har i hvert fall ikke brukt ett øre på det.

BT har vært i kontakt med en lang rekke personer som har eller har hatt tilknytning til Bergen Tekniske Fagforening eller Teknisk faglag av DnA de seineste to-tre årene.

En forteller at vedkommende selv ble spurt om å melde seg inn i Frp for å stille på nominasjonsmøtet for å stemme på Veivåg.

Ingen ønsker å stå frem med navn, men flere bekrefter at de kjenner til eller har hørt om deler eller hele historien BT har fortalt de siste dagene.

REDDET BAKKE: Gunnar Bakke (til høyre) sto i fare for å ryke ut av bystyret etter at han tapte annenplassen for Steinar Frøiland på nominasjonsmøtet 29. november. Her redder Ellinor Vorland den nåværende ordføreren ved å gi ham hennes åttendeplass. Fra venstre: Arne Sortevik, Karin Woldseth, Vorland, Liv Røssland og Gunnar Bakke.
Bergens Tidende