Det var få ledige parkeringsplasser på Helleneset på ettermiddagen lørdag — i alle fall ingen i skyggen. Kiosken ved badeplassen solgte is i bøtter og spann. Det er kanskje ikke så rart når en av badenymfene, Turid Fredrikke Lacroise, satte ny rekord tidligere i sommer: seks is på én dag.

— Det må du helst ikke skrive, for jeg stjal de i fryseboksen til mamma, sier seksåringen.

Tante Line Lacroise blåser opp en bademadrass. Uti vannet er det to store røde baderinger og en oppblåsbar hval fra før. Eierne av flytedingsene skjelver på hele kroppen, hakker tenner og har blå lepper.

Skolestart om tre uker

Espen, Martin, Simen og Tomas tenker på skolestart om tre uker med grøss og gru. De vil heller boltre seg i vannet på Helleneset som i går.

— Jeg holder ut i én time i strekk, sier Martin Grønsberg, ti år. Han spår en badetemperatur på minst 20 varmegrader.

— Nei da, det kan ikke være mer enn 18, retter fetter Espen Grønsberg, ni år.

Lillebror, Simen, som er seks år, kan fortelle om krabber så store som oppblåsbare armringer som onkelen fanget tidligere på dagen. Den største krabben skal visstnok ha forsøkt å klype av kloen på en mindre.

De tre guttene og kameraten, Tomas Halleråker Reigstad, lar BT være vitne til alskens vannlige krumspring.

— Jeg tok et skikkelig mageplask fra stupebrettet i sted, utbryter Tomas. Men det stopper han ikke fra å prøve igjen. Og igjen.

16 grader

Statsmeteorolog Anne-Mette Olsen ved Vervarslinga på Vestlandet kan ikke love at godværet i Hordaland holder til uken. Temperaturene vil synke fra gårsdagens noterte topp på 24,1 grader, til 16-18 grader i begynnelsen av neste uke.

— Det skyer til og kommer regnbyger på ettermiddagen søndag. Regnværet varer til og med mandag, med tirsdag som et lovende avbrekk, før det begynner å regne igjen på onsdag og torsdag, spår Olsen.