BT var på plass utenfor Bygarasjen, Grieg Park og Klostergarasjen i går morges klokken 07.30. På én time talte vi til sammen 867 biler som parkerte. Sjåføren var alene i 745 av dem.

I 112 biler var det 2 personer, i 8 biler var det 3. Vi så kun to kjøretøy med 4 eller 5 personer. Totalt var det 1002 personer i bilene.

– Det er ganske store forskjeller mellom byene når det gjelder hvor mange som kjører sammen. Stavanger skiller seg negativt ut, mens Bergen ligger bedre an, sier senioringeniør Torbjørn Haugen i Statens vegvesen.

Les også: Færre kjører bil, flere kjører buss til sentrum

Vi stilte sentrale politikere hvordan de kommer seg til jobb. De svarte slik:

Trude Drevland (H), varaordfører:

— Jeg kjører ofte til jobb. Når jeg kjører er vi tre i bilen. Jeg har en jobb med mye representasjon og ville vært avhengig av taxi hvis jeg skulle forflytte meg uten tilgjengelig bil. Det ville blitt dyrt for kommunen og dessuten tidkrevende, sier Drevland.

Dersom hun ikke har flere oppdrag på en dag, så kjører hun mer enn gjerne kollektivt.

— Jeg liker å kjøre buss. Det er enkelt, rimelig og miljøriktig .

Tomas Moltu (KrF), byråd for barnehage og skole:

— Jeg reiser vanligvis kollektivt, men om sommeren kjører jeg motorsykkel hvis kan. Høst og vinter kjører jeg buss.

Han bor på Sandsli og tar buss til sentrum.

— Vi har bare en bil. Den trenger min kone, og da er det naturlig at jeg finner andre måter å komme meg frem på uten bil. Jeg synes det er veldig enkelt og ta buss.

Filip Rygg (KrF), leder for KrFs bystyregruppe:

— Jeg bor i Arna og tar tog derfra. Noen ganger kjører jeg bil. Det kommer an på hva jeg skal i løpet av arbeidsdagen, men tog er helt klart mest effektivt, sier han.

Torstein Dahle (R), partileder for Rødt, sitter i bystyret :

— Jeg er blant de heldige som har gangavstand til jobb, det tar omtrent et kvarter å gå, sier Dahle.

Han reiser mye i forbindelse med jobb, og mener kollektivtilbudet i Bergen er for dårlig.

— Det er for dårlig og tidkrevende til at jeg har mulighet til å rekke det jeg skal. Derfor blir det ofte til at jeg må kjøre bil, sier han.

Oddny Miljeteig (SV), gruppeleder for SV i bystyret:

— Jeg går til og fra Rådhuset. Når jeg ikke går, tar jeg buss. Det kommer an på vær- og føreforhold og hvor sent det er, sier hun.

Liv Røssland (Frp), byråd for helse og omsorg:

— Det varierer i forhold til hva jeg skal i løpet av dagen. Hvis jeg bare har møter på Rådhuset og derfor ikke har bruk for bil, så forsøker jeg å bruke kollektivtransport.

Hans Carl Tveit (V), gruppeleder for Venstre:

— Jeg bor i sentrum og går til kontoret på Rådhuset hver dag. Noen ganger sykler jeg dersom jeg skal ut i ærend i sentrale byområder, sier han.

Terje Ohnstad (Ap), gruppeleder for Arbeiderpartiet:

— Jeg går eller tar bussen, er det korte svaret fra Ohnstad.

Hilde Onarheim, (H), gruppeleder for Høyre:

— Jeg veksler mellom å kjøre buss og privatbil. Det kommer an på når jeg begynner på jobb. Men dersom jeg skal ha en komfortabel bussreise - med muligheter for sitteplass fra Paradis til sentrum - må jeg ta bussen klokken 0700. Senere er det stappfullt og kun ståplasser, sier Onarheim.