- Vi har ikke lov å fly inn i skyene, og vi liker oss heller ikke når det er såpass vått, sier Kjetil Brekke (23) .

De tre kompisene i Bergen hang- og paragliderklubb har ventet et par timer på at synet av Bergen sentrum skal åpenbare seg fra Ulrikens topp.

- Det var mulig å fly i formiddag, men forholdene var ikke optimale, og da blir vi gjerne ventende i troen på at ting skal bli bedre, sier Stian Frimannslund (31).

Svevde over Mexico

De tre er nylig tilbake fra Mexico hvor de var i luften hver eneste dag i to uker. I år har det blitt mellom 130 og 140 turer på de tre paragliderne, og det er nok i overkant av hva som er vanlig i klubben, innrømmer de tre.

- De andre kaller oss bare ADHD-gjengen, sier Westhof.

- Hvorfor det?

- Hvem andre er det som gidder å dra opp på Ulriken i desember og vente i timesvis for å kunne fly i bare fem minutter? spør Frimannslund

Hvorfor Ulriken

- Men skal vi først bedrive parawaiting, er Ulriken det absolutt beste stedet å gjøre det. Her mangler vi ingenting. Det er atskillig verre å gå til en øde topp med alt utstyret på ryggen, for så å måtte gå ned igjen fordi sikten og være likevel aldri blir bra nok, sier Brekke.

Det er den enkle tilgjengeligheten og muligheten for servering på toppen, som gjør at de tre besøker det høyeste av byens syv fjell såpass ofte.

- For ellers er det jo en del begrensninger herfra. Nærheten til Flesland gjør at vi ikke kan fly høyere enn 610 meter, sier Frimannslund.

Flyr turer

Høysesongen er selvfølgelig sommeren. Og da drar de tre helst til Voss og Hardanger, og veksler mellom Ulriken og Unneland hvis de bare skal he en ettermiddagstur etter jobb.

De tre prøver også å fly en del lengre turer gjennom sommersesongen.

- En tur vi må få gjennomført i sommer er å fly fra Voss til Gudvangen. Den er ikke spesielt lang, sier Brekke, som kan skryte av å ha flydd 75 kilometer i rett linje.

Legger hele verden under seg

De tre har vært to ganger i Mexico i år, og kunnet fly hver dag i fint vær og med gode forhold.  Foruten Mexico har kompisgjengen brukt skjermene sine både i Marokko, Frankrike, Brasil, Tyrkia og Spania.

- Dere er med andre ord ikke plaget av høydeskrekk?

- Avstanden til bakken er så stor at høydeskrekk ikke er en problemstilling. Da er det mye verre å klarte i masten her på Ulriken, sier Westhof.