bt.no først i Norge med å tilby streaming video på den nye Microsoft-teknologien Silverlight. Lanseringen er gjort i samarbeid med Microsoft Norge og Xstream Webcasting Solutions i Danmark. Microsoft Silverlight kan sammenlignes med Adobes Flash, og leverer rikt innhold uavhengig av nettleser og plattform.

Prøv den nye Silverlight-spilleren her!

Hvorfor Silverlight?

Det er flere grunner til at vi velger å lage webtv-spilleren i Silverlight. Frem til nå har vi benyttet oss av Windows Media Player, men denne har bare delvis fungert på Mac, og har oppført seg ulikt i de forskjellige nettleserne. Mulighetene til innholdspresentasjon og brukerinteraksjon har også vært begrenset. Nå håper vi at flesteparten av våre brukere skal få en god og ensartet brukeropplevelse, uavhengig av hvilken nettleser og plattform de benytter.

Installasjon

For flertallet av våre brukere vil det være svært enkelt å ta i bruk den nye spilleren. Når man går inn i spilleren for første gang, vil man automatisk få tilbud om å installere Silverlight-tillegget (hvis man ikke allerede har det installert). Deretter starter man programmet man får tilbud om å laste ned. Firefox— og Mac-brukere vil deretter bli bedt om å gjøre en omstart av nettleseren, men for Internet Explorer-brukere på PC er ikke dette nødvendig.

Opera og Linux

Silverlight-tillegget fungerer også i Opera-nettleseren, men det må gjøres en manuell tilpasning for å få Silverlight til å kjøre her. Linux vil også få Silverlight støtte etter hvert - ikke direkte fra Microsoft, men gjennom den offisielle Moonlight-implementasjonen.

Spørsmål, kommentarer eller problemer?

Har du spørsmål, kommentarer eller problemer med å få Silverlight til å virke, kan du ta kontakt med vår utviklingsavdeling.