Nettavisen du leser nå hadde i gjennomsnittlig 132.000 lesere om dagen i årets tre første måneder, opp fra 113.000 daglige lesere kvartalet før.

Det betyr at Bergensavisens papirutgave ikke lenger er byens nest største avis. Tabellen under viser de siste lesertallene til Gallups undersøkelse Forbruker & Media, med antallet daglige lesere for mediene:

Bergens Tidendes papirutgave 251.000
bt.no 132.000
Bergensavisens papirutgave 120.000
BA.no 89.000

BTs sjefredaktør Einar Hålien er nå sjef for Bergens to største aviser. Han gleder seg stort når han får høre de ferske lesertallene for bt.no.

— Fantastiske tall, og en utrolig bra økning! Dette er en anerkjennelse fra publikum som jeg setter stor pris på. Samtidig styrker det oss i troen på ytterligere satsing på nettet, sier han.

Bedre og raskere

Hålien forsikrer at bt.no skal styrkes med stadig bedre stoff i tiden fremover. Særlig vil leserne merke at oppdateringen av nettavisen skal bli bedre på kveldstid og i helgene.

— Det kanskje aller viktigste er satsingen på levende bilder på nett. Den videre utviklingen av web-tv er veldig spennende, nå når over halvparten av befolkningen har bredbånd, sier Hålien.

Fra sommeren av skal også dekningen av kultur og underholdning bli langt sterkere.

- Uproblematisk

— Ser du noen problematiske sider ved at du nå er sjefen for byens to største aviser?

— Nei. Vi har reell konkurranse i Bergen. Det er ingen tvil om at BA er en maktfaktor, og det er også NRK Hordaland, sier Hålien.

Han tror lesertallene for bt.no vil fortsette å stige, og ser ikke bort fra at nettavisen før eller siden har flere lesere enn papirutgaven.

Arkiv