— Dette er smertefullt. Det gjør vondt å måtte se deg direkte i øynene og fortelle deg at du må flytte herfra, sa helsebyråd Fløisand til Ragna Isehaug 24. september i år.

Isehaug protesterte klart og sa hun synes det er rart at Bergen kommune kan bruke penger på rock når de ikke har råd til å opprettholde sykehjemsplassene her i byen.

Men nå har politikerne altså snudd. De har lovet at de skal redde alle de 84 plassene de hadde planer om å legge ned i Bispengsgaten, Nyhavnsenteret, Metodistkirken aldershjem, Soltun og Betesda hvilehjem.

— Åh, så kjekt. Dette var virkelig en gledelig nyhet. Jeg må si hjertelig takk for dette. Tusen, tusen takk! sier Isehaug.

Hun har tenkt mye på det byråden sa i slutten av september, og sammen med mange av de andre beboerne har hun kvidd seg for å måtte flytte.

— Ja, jeg har til og med drømt om det. Det betyr alt for oss å få bo her livet ut når vi er så gamle. Vi har gitt fra oss våre egentlige hjem og funnet oss til rette her. Da vil vi ikke bli flyttet igjen, sier Isehaug.

Hun fremhever det gode samholdet på aldershjemmet og mener det har stor betydning å få fortsette å bo med de rundt seg som hun har fått et forhold til.

— Men stoler dere på at politikerne holder ord nå da?

— Ja, vi vil nå gjerne stole på det.

— Skal dere feire denne nyheten?

— Ja, det kan vi trenge i alle fall, ler 92-åringen.