Det var i begynnelsen av juni at elleveåringen var på luftetur med familiens Cavalier king charles spaniel kalt Zimba . Plutselig kom en Rottweiler på 50 kilo og angrep «Zimba».

I en dom fra Nordhordland tingrett er eieren av Rottweileren dømt for brudd på hundeloven. Han må også betale 1700 kroner til familien som eide «Zimba» for veterinærutgifter etter angrepet.

Ifølge dommen var eieren av Rottweileren var på besøk hos en bekjent, og hadde med hunden.De to satt sammen med hunden i stuen, med verandadøren på gløtt. Rottweileren fikk øye på «Zimba» gjennom vinduet, og løpt ut verandadøren og mot den lille hunden.

Tok kvelertak

Rottweileren bet «Zimba» i magen, og nektet å slippe taket. Eieren av Rottweileren løp etter og tok kvelertak på hunden for å få den til å slippe takke, uten å lykkes.

Til slutt skal en nabo ha kommet til og sammen klarte de å få hunden til å slippe taket.

Familien tok den skadde hunden med til veterinæren, men skadene var for store til at «Zimba» kunne reddes. Familien måtte dermed avlive familiehunden.

Ble aggressiv

Eieren av Rottweileren erkjente seg ikke skyldig. Han fortalte at hunden tidligere ikke har vært aggressiv, men at han forandret seg en måned før hendelsen.

Da havnet den i voldsom slåsskamp med en annen hund, hvor den andre hunden var svært aggressiv. Etter dette forandret Rottweileren atferd, og ble mer amper.

Rottweileren ble avlivet etter angrepet på «Zimba».Eieren ble i tingretten dømt til 36 dagers fengsel for brudd på hundeloven og en rekke andre lovbrudd.

Rottweiler-eierens advokat, Kim Lind Villanger, forteller at han ikke har sett dommen, og derfor ikke kan kommentere saken.

Kosete og glad

Elleveåringen ble ifølge faren svært skremt av hendelsen, og blir fremdeles redd når han ser store hunder.

— Både han og vi savner «Zimba» veldig. Hun var en veldig kosete og snill og glad hund.

Familien håper nå at deres sak kan få hundeeiere til å passe godt på hunden sin.

— Har man en aggressiv hund, må man ta forholdsregler. Man må kjenne hunden sin og passe godt på den, sier faren.