Ytterligere tre personer ble torsdag siktet etter drapet på Tøyen i Oslo søndag. De tre er siktet for å ha motarbeidet politiets etterforskning.

Tidligere denne uken ble tre menn siktet for overlagt drap på den etiopiske statsborgeren Atle Bakke (38). Bakke ble skutt mens han satt i en bil på Tøyen søndag kveld. To av de tre som er siktet for drapet er sønner av mannen Bakke ble dømt for å ha drept i Skien i 1995, og hevn er nevnt som et sannsynlig drapsmotiv.

Varetekt

De tre drapssiktede blir fremstilt for varetektsfengsling fredag, opplyste politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en kort pressebrifing torsdag kveld.

– Om de tre som er siktet for å ha motarbeidet politiet også blir fremstilt for varetekt eller om de blir løslatt, blir ikke avgjort før fredag. Alle de tre er norske statsborgere, men én av dem er født i Pakistan, sier Rohde.

De tre ble pågrepet tirsdag. Da ble også de tre drapssiktede pågrepet og siktet.

Rohde opplyser at to av de tre drapssiktede har forklart seg for politiet, men hun vil ikke gå inn på hva de har sagt.

– Det er viktig at vi får snakke med alle tre uten at de får kjennskap til hverandres forklaringer, sier hun.

Kontakt

Alle de tre som er siktet for drapet er norske statsborgere med somalisk opprinnelse. Den drepte er også somalier, men hadde etiopisk statsborgerskap. Drapsofferet var i nær familie med seksbarnsfaren Mahmed Jamal Shirwac som ble skutt på Heimdal utenfor Trondheim i fjor. Onsdag ble det kjent at advokat John Christian Elden vil ha ny etterforskning av denne drapssaken.

– Vi ser at det er forgreininger til andre straffesaker i Norge, og det er selvfølgelig noe vi ser nærmere på. Men vi har ikke falt ned på noen endelig konklusjon når det gjelder motiv, sier Rohde.

Hun bekrefter at etterforskningsledelsen i Oslo allerede har tatt kontakt med kollegene i Agder og Trondheim.

Politiet fant tidlig torsdag morgen den sølvgrå Audien som har vært etterlyst etter drapet. Audien ble funnet utbrent utenfor Dynekilgaten 15 i Oslo. Bilen er ikke meldt stjålet, men eieren er sjekket ut av saken, opplyser Rohde.