40-åringen ble stoppet klokken 02.45 i natt i retning Åsane. Da var han på sin faste kjørerute for å hente aviser, men førerkortet som gir han lov til dette, har han aldri hatt. I tillegg kjørte han i 95 i 80-sonen.

– Mannen hadde ikke førerkort, og er nå anmeldt, sier politioverbetjent Trond Berge ved Arna og Åsane politistasjon.

Kjører aviser for BT

Bergens Tidendes distribusjonsavdeling sjekket sine avisbud etter denne hendelsen i dag morges, og da kunne distribusjonsdirektøren avkrefte at avisbudet hadde tilknytning til et av firmaene som kjører for Bergens Tidende. Men nå viser deg seg at mannen er ansatt i et av firmaene som kjører aviser for BT. Hvilket firma er enda ikke avklart.

— Vi har fått et tips om at han er tilknyttet et av de private transportfirmaene vi bruker. Jeg kan ikke kategorisk avvise at han kan ha tilknytning til oss, sier distribusjonsdirektør Gunnar Hatland i Bergens Tidende.

Hatland forteller at BTs distribusjonsavdeling har rutiner på førerkortsjekk.

— Det er en selvfølge at vi sjekker om de har førerkort, sier Gunnar Hatland som presiserer at de nå er i full gang med å finne ut hvem dette er.

Ingen forsinkelser i dag

— Hvis det er et bud som uteblir, merker vi det ved at avisene og pakkene ikke blir levert. Hvert bud har cirka 500 aviser å dele ut, så hvis han var avisbud hos oss, hadde vi merket det til nå. Vi har ingen forsinkelser eller aviser som ikke er levert i dag, så denne personen er ikke ansatt hos oss, sa Gunnar Hatland tidligere i dag.

Derfor synes han dette er veldig rart.

— Alle avisene og pakkene er levert, det er det som er så merkelig, sier Hatland.

Hatland forteller at de kun har opplevd et tilfelle for et år siden hvor en person uten førerkort prøvde å få seg jobb.

— Det oppdaget vi med en gang, sier han.