En 28 år gammel budbilsjåfør og to andre menn på 29 og 40 år fra Bergen er i tingretten dømt for grovt underslag.

Mennene stjal varer for over 300.000 kroner som de solgte, ga bort eller brukte selv.

Tømte bilen for varer

Mandag 22.oktober dro 28-åringen til Flesland for å hente varer fra budbilfirmaet han jobbet for. Varene bestod av elektroniske produkter som pc-er og mobiltelefoner, merkeklær og klokker.

Istedenfor å kjøre direkte til sentrum skal sjåføren ha kjørt til et sted i området rundt Minde, der varebilen ble tømt for varer. Deretter kjørte budbilsjåføren inn til sentrum og parkerte varebilen utenfor Bunnpris i C. Sundts gate, og gikk inn på butikken.

Sjåføren forklarte i retten at varebilen skal ha blitt sjålet utenfor butikken.

Fingerte innbrudd

Retten legger til grunn at det mest sannsynlig er de to mennene på 29 og 40 år som kjørte varebilen fra Bunnpris til Høyteknologisenteret, hvor de fingerte et innbrudd i varebilen.

Deretter lånte de en tilhenger som de fylte med tyvegods.

Tilhengeren ble dagen etter funnet av en bekjent av trioen. Han oppdaget tyvegodset, og varslet politiet.

I sin bevisvurdering har retten lagt stor vekt på tekniske bevis i form av inngående og utgående trafikkdata registrert i ulike basestasjoner, bompengepasseringer og videoovervåking.

— Åpenbare løgner

De tiltaltes forklaringer er til del forbeholdne, og på visse punkter motstridende. Etter rettens oppfatning er det også åpenbare løgner på visse punkter, og de tiltales troverdighet er relativt lav.

Ved ransaking hos de to andre mennene tre dager senere ble det også funnet gjenstander som var forenlige med godset i bilen.

Etter rettens oppfatning har de tiltalte samvirket til planlegging og gjennomføring av det grove underslaget, skadeverket og falsk anmeldelse, og de må i det vesentlige anses like ansvarlige.

Mennene er dømt til henholdsvis åtte måneder, ett år og ti måneder i fengsel.

GITAR: Pilen viser hvor politiet har tatt fingeavtrykk på gitarkassen.
TYVEGODS: Søppelsekken inneholder Ipad og Macbook etui. Se bildet under.
Politiet
beslag2..jpg
Politiet