I går trommet byens handels— og opplevelsesnæring, i regi av Bergen Sentrum, sammen til utendørsarrangementet «Trend i sentrum 2006» på Torgallmenningen, med Erik Hanøy og Mona Grudt som konferansierer.

Og bergenserne gikk mann av huse for å få med seg den storstilte gratishappeningen. Gammel som ung så ut til å storkose seg - solbrillefaktoren var høy, og Torgallmenningen formelig sydet av gryende vårstemning i den varmende solen.

Fra scene og catwalk viste nydelige modeller over 120 trendy antrekk fra sentrums mange moteforretninger. Også ordfører Herman Friele, samferdselsdirektør Ove Foldnes og driftssjef Atle Kleppe fra samferdselsetaten måtte til pers på catwalken, iført knallgule «Ren Bergen»-jakker og mætsjende caps.

— Det er bare så fantastisk gøyt at så mange er fremme. Det formelig kryr av folk over hele aksen. Det er akkurat slikt som dette som gjør Bergen så unik, utbrøt Friele begeistret da vi snakket med ham etter velgått catwalk. Han skinte om kapp med vårsolen - og la til, i god bosskampanjen «La Bergen skinne»-ånd:

— Og ren og fin! Der har vi alle et kollektivt ansvar!

Etterpå, da tøffe mannemodeller strente over catwalken med sixpack'ene eksponerte, skrek alle ungjentene om kapp med de nysgjerrige bymåkene som fløy over hodene deres. Og de fiiine bergensfruene sukket henførte idet fire nydelige brudemodeller kledelig senket brudeblikkene over alle tilskuerne.

Så gikk det slag i slag hele dagen, med handelsboder, Blekkulf-besøk, kokkekonkurranse, gratiskonserter av The Phonies, Elisabeth A. Jensen, Marielle og The Owens, og fengende jazzdans, salsa, hip-hop og funk med DJAZ og dansere fra Hildemors.

For å si det med Friele: - Dette var fantastisk gøyt - med t!

BLIDE BRUDER: Tidligere Miss Universe og motevisningskonferansier Mona Grudt røpet at årets brud skal være romantisk, nærmest litt prinsesseaktig, samtidig som fire nydelige bruder fra Brudesalongen viste frem finstasen for hele Torgallmenningen og halve Sandviken.
HELGE SKODVIN