Mandagen ble litt mindre grå enn vanlig. For makan til uoffisiell og uortodoks stafett enn den UKEN-arrangørene stelte i stand i går har vi aldri før vært vitne til.

— Her er det rå muskelkraft kombinert med smidig balansekunst og ikke minst en snev av kløkt i en sinnsforvirret tilstand som gjelder, gliste UKEN-funksjonær Audun Paul før han forsvant inn i mengden av seksmannslag som varmet opp i stram uorden langs vannet.

Studentstafetten rundt Smålungeren er et ledd i UKENs Studentdag. Og de bolde studenter begynte tidlig - med vorspiel på Landmark fra klokken 10, der lagene fra blant annet Haakonsvern og Sjøkrigsskolen, HF- og SV-fakultetene, BI, NHH, medisiner-, tannlege- og jusstudentene gjorde seg klare til stafettkamp. Mye sto på spill: Førstepremien var en reise for seks med Fjordline til Newcastle.

Utenfor ompet Direksjonsmusikken det de kunne. Og etter hvert ség lagene ut fra Landmark for å begynne oppvarming på så ymse vis:

Jusstudentene holdt fancy aerobic linjegymnastikk. Befalselevene fra Sjøkrigsskolen tok mandige armhevinger på våt asfalt. Huh! Huh! Tannlegestudentene utførte krevende ansiktsgymnastikk. SV-studentene knyttet aviser rundt sine lyse hoder, for å vise hvor samfunnsbevisste de var. Mens medisinerstudinene, iført hvite frakker og rosa nettingstrømper, bivånet konkurrentene med stor ro i hårfin balanse på gjerdekanten foran Rasmus Meyers Samlinger.

Så braket det løs - med handlevognløp, seksmanns skigåing, potetskjeløp, oppblåsing av plastbåt og hinderløype med mann på rygg. Alt gikk knirkefritt - bortsett fra at sivilforsvarsteltet blåste på Smålungeren.

— Vi hadde jo ikke akkurat været med oss. Ingen mistet noe, og teltet ble plukket opp igjen. Og vi er like blide, gliste gruppeleder Christian Haugsnes i arrangørgruppen Rabalder.

Vinner av den uortodokse studentstafetten ble laget fra Sjøkrigsskolen. Iført redningsvester, kamuflerte hjelmer og oransje våtdrakter suste de i mål som beste lag.

Og medisinerstudinene på gjerdet? Jo, de vant selvfølgelig premien for beste antrekk.

BESTE ANTREKK: - Hos oss er dere i de beste hender, kvitret de seks medisinerstudinene - som selvfølgelig vant førstepremien for beste antrekk.<p/>FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN
Å HEI, Å HÅ: Jusstudentene varmet opp med litt akutt aerobic, ledet av Jane Fonda alias Ranveig Finne.<p/>FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN
ENGLAND, HERE WE COME: Gutta fra Sjøkrigsskolen gjør vei i vellingen. Her spurter de inn til seier og tur for alle seks til Newcastle.<p/>FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN