Bangkok (NTB-AFP): Eierne av YouTube truer nå med å saksøke de som har publisert dem.

Myndighetene i Thailand sperret all tilgang til YouTube i begynnelsen av april etter at nettstedet publiserte videosnutter som viste manipulerte bilder av Thailands kong Bhumibol Adulyadej ved siden av bilder av føtter.

Internettgiganten Google, som eier YouTube, har tidligere nektet å fjerne videosnuttene, men skal nå ha sendt et brev til thailandske myndigheter der de lover å fjerne klippene.

– Hvis Google er villig til å samarbeide, er det ingen grunn til å ty til rettslige midler for øyeblikket. Vi vil åpne nettstedet igjen straks klippene er fjernet, sier den thailandske ministeren Sitthichai Pookaiyaudom.

Ministeren uttalte imidlertid også at myndighetene vil saksøke dem som har laget klippene for majestetsfornærmelse, som i Thailand kan straffes med 15 års fengsel.

Tidligere denne uka truet Thailands militærstøttede regjering med å saksøke YouTube for majestetsfornærmelse.

Thailands 79 år gamle konge er den monark i verden som har sittet lengst ved makten, og er en av de få kongelige i verden som fortsatt beskyttes av strenge lover mot majestetsfornærmelse.

I april i år ble en sveitsisk mann pågrepet og dømt til ti års fengsel for å ha vandalisert portretter av kongen, men mannen ble senere benådet av kongen og deportert fra Thailand. (©NTB)