Syvende klassene på Flaktveit skole har satt opp stykket «Itte no knussel». En forestilling med rap, sang og skuespill, for å hedre Alf Prøysen.

Siste forestilling

— Dette er drit gøy. Jeg får kick av å stå på scenen. Det er bare så digg, forteller en heseblesende Markus Nyland (12), mens han vrenger av «Pjokken»-kostymet. Han er med på tre skuespill og i koret, men har ennå ikke tabbet seg ut med å glemme tekst eller noe sånt.

— Det blir litt mye av og til. Det er en del oppgaver og masse tekster å lære utenat. Jeg er ganske sliten nå.

Heldigvis var det siste forestilling i går da, før foreldrene skal få se den siste skoledag før sommerferien.

Masse egne ideer

I gymsalen på Flaktveit (som for øvrig var fullsatt) traff vi dem alle: Pjokken, Snekker Andersen, Nissefar, Kringlevrider Bollesen, Jeger Bom Bom, Geitekillingen og alle de andre.

Siden januar har elevene holdt på med det morsomme stykket.

— Det er flinke selvdrivende elever, som virkelig har stått på. De er kommet med egne ideer og jobbet veldig med manuskriptene, forteller Ingrid Utvær, lærer for klasse 7b.

Forestillingen er blitt vist hver dag denne uken for andre skoler og barnehager.

— Vi har øvd kjempelenge. Vi har på en måte dramatisert masse Prøysen-stykker. Det var meningen det bare skulle bli et lite prosjekt, men så ble det visst mye større, sier Chatrine Lislerud (12). Hun kommer bakveien i kledelig rødt og grønt kostyme.

— Jeg har vært kongen i «Gutten som skulle lære kongen å spise havregraut», derfor har jeg dette på meg, fniser hun.