— Alt skal stå klart til 10.juni, lover Tom Pedersen, en av de to eierne av det nye senteret.

— Det er det jeg får høre fra dem som er ansvarlige for de forskjellige butikkene, sier Pedersen. Han møter Bergens Tidende med støv på skoene.

Alt klart for skøyteis

Inne er det en salig blanding av ferdig innredete butikker og noen som knapt ser ut som om de er påbegynt. Alle gulv er dekket til for å beskytte granittflisene, og rulletrappene står og blinker, klare til bruk. I kjelleren har Rema 1000 fylt butikken sin med varer som bare venter på å bli plassert i hyller.

Pedersen viser vei oppover i etasjene. Travle mennesker haster opp og ned med hylledeler, stiger og verktøy. Det blir lange dager frem mot åpningen neste torsdag.

— Her skal det bli motevisninger hver fredag, forteller Pedersen når vi kommer opp til toppetasjen.

— De som har lyst skal her få prøve seg på catwalken, samt at vi vil slippe til grupper og personer som ønsker å opptre.

Over oss er takrestauranten, med den mye omtalte skøytebanen.

— Kuldekablene er allerede lagt ned, og kjølemaskinrommet er klart til bruk til neste vinter, kan Pedersen fortelle.

- Dette blir topp!

Noen etasjer under kommer vi inn i Wedins, en ny og romslig butikk som skal fylles med sko, vesker, sjal, kofferter og solbriller.

— Dette er så spennende at jeg nesten har vondt i magen, sier den nye butikksjefen Martha Steinsvik.

Alle hyller og bord er på plass, og sammen med resten av de ansatte har dagen gått med til å vaske vekk de siste sporene av byggevirksomhet. Helt ferdige er de imidlertid ikke, en elektrikere ligger under disken hvor kasseapparatet skal stå.

— Det blir helt topp dette her, sier Steinsvik.

I 15 år har hun jobbet for Franz Schultz, som ble kjøpt opp av svenske Wedins. Og de to siste ukene har hun jobbet med å gjøre den nye butikken klar til åpningen.

— Vi ligger ganske bra an, og har nå bare igjen å legge på plass varene, sier Steinsvik.

Strengt hemmelig

— Har alt gått helt knirkefritt?

— Nesten. Vi mangler noe varer som har blitt sendt i retur fordi de som leverte ikke klarte å finne frem i bygget, men vi skal ha alt klart i tide likevel.

Og som alle de andre som har deltatt på dette prosjektet, har hun fått beskjed om å holde tett. Ingen skulle få vite hvilke forretninger som skulle inn, og ingen skulle få vite når senteret skulle åpnes.

— Jeg husker ikke akkurat når jeg fikk vite om dette, men jeg fikk beskjed om å holde det hemmelig.

Men nå er det altså ikke noen hemmelighet som skal holdes lenger. Og om ni dager kan alle skue- og kjøpelystne se hva det har blitt av det gamle posthuset.

KLAR TIL SISTE ETAPPE: Interiørdesigner Kathe Rishaug har så vidt begynt med å sette skoene på rett hylle. Butikksjefen i Wedins, Martha Steinsvik, gleder seg storlig til at kundene skal få oppleve den nye butikken og det nye senteret. <br/>Foto: ØRJAN DEISZ
FØRSTE KIKK INNENFOR: Om ni dager skal folk kunne stagge sulten her mens kjøpelysten blir tilfredsstilt i de mange nye butikkene. Ikke helt klart ennå altså, men alt skal ifølge Xhibition-eier Tom Pedersen stå klart til åpningen.<br/>Foto: ØRJAN DEISZ