Glasstaket utenfor pizzarestauranten Dolly Dimple på Torgalmenningen smuldret opp og falt ned i et regn av glassbiter for tre uker siden.

Sikkerhetswirene skal stå med ca. 30 cm mellomrom i lengderetningen. Wirene skal sikre at glasset pulveriseres hvis et nytt uhell skulle inntreffe.

De skal henge oppe til en mer omfattende undersøkelse av årsaken til skaden er gjennomført. Det sier byråd Nils Arild Johnsen.

Norges byggforskningsinstitutt konkluderer i en foreløpig undersøkelsen med at den mest sannsynlige årsaken til skaden er ytre påkjenninger på glasstaket.

Det samsvarer i så fall med teorien om at en blomsterpotte har falt ned på taket og gitt en skade som senere førte til at glasset smuldret opp.

En annen mulighet er en plutselig opp-smuldring av taket, noe som instituttet påpeker skjer relativt sjelden. Instituttet har ifølge kommunens pressemelding ikke funnet noen feil eller mangler ved glasset som skulle tilsi eller medføre den oppståtte skaden på glasset.

Instituttet vurderer også sannsynlighet for nye glassbrudd som relativ liten, men anbefaler likevel mer omfattende undersøkelser av årsaken til skaden.

Johnsen kan ikke si hvor lang tid som må til for å gjennomføre en mer omfattende undersøkelser. Når undersøkelsen er gjennomført vil kommunen vurdere om det er nødvendig å bytte ut glassplatene i taket med laminerte sikkerhetsglass.

FARLIG: SLik så det ut da glasstaket sprakk på Torgalmenningen. Nå skal taket sikres med wire.