Samtidig utvider Widerøe sin rute mellom Bergen og Aberdeen fra en til to avganger hver dag. Dermed får Widerøe både morgen og ettermiddagsavgang, mellom Bergen og den skotske byen.

Administrerende direktør Per Arne Watle er overbevist om at det er trafikkgrunnlag for direkte rute mellom Bergen og Manchester. Årlig flyr ca 70.000 nordmenn til den kjente fotballbyen.

— Manchester er et attraktivt reisemål for både fotballfrelse, kunst- og kulturinteresserte, og de som skal på shoppingtur. Dessuten ligger jo Liverpool bare 55 kilometer unna. Vi regner også med at Bergen kan bli et populært reisemål for de 2,5 millioner menneskene som bor i manchesterregionen. Ikke minst tror vi at vårt samarbeid med hurtigruten kan trekke passasjerer til Bergen, sier Watle.

Widerøe har valgt å sette inn et 50-seters fly av typen Dash 8-300 på den nye ruten. Flyet skal gå fra Flesland klokken 11.05 om formiddagen, og returnerer ved 16-tiden om ettermiddagen.

— Hvorfor velger dere å til Manchester fra Bergen?

— Flyruter fra Vestlandet over Nordsjøen er et av våre viktigste strategiske satsingsområder, da er Bergen et helt naturlig valg for en slik flyrute. Nå flyr Widerøe til tre britiske byer og vi planlegger flere nye flyruter over Nordsjøen, - trolig også fra Bergen, sier Watle.

— Manchester-ruten er den første store satsingen etter Widerøes omfattende snuoperasjon de siste 5-6 månedene. Selskapet har kuttet kostnader med 200 millioner kroner, og håper på ny vekst i flymarkedet.

Fra søndag av setter man også ned billettprisene med inntil 25 prosent på forretningsreiser og 5 prosent på fritidsreiser. Widerøe innfører også enveis-lavpris-billetter, sier Watle.