I en pressemelding nå i kveld forteller partene at Wesselstuen likevel ikke stenger dørene til nyttår. I kveld som ledelsen og de ansatte til enighet.

"Dikterstuerne har gleden av å meddele at Wesselstuen består", skriver partene i en pressemelding.

De skriver videre:

“Søndag kveld kom ledelsen og tillitsvalgte til enighet om et lønnssystem for servitørene som legger grunnlag for videre drift og ny optimisme. Våre ansatte og det bergenske publikum kan dermed gå julebordssesongen i møte med ro i sjelen, og vi ønsker nye og gamle gjester fortsatt velkommen til lystige lag i en av Bergens kjente kulturinstitusjoner”, står det i pressemeldingen

AS Dikterstuerne har dermed ombestemt seg og de ansatte har fortsatt jobb.

Tradisjonsrike Wesselstuen Restaurant åpnet på Ole Bulls plass i Bergen i 1957. 13. oktober i år skrev Bergens Tidende at dørene skulle lukkes for godt 30. desember.

— Det er tragisk, men beslutningen er tatt, sa direktør Jan Skulstad i eierselskapet Dikterstuene AS.

Da hadde han lenge vært i konflikt med de ansatte om lønnsavtalen for servitørene. Skulstad mente at de tapte taper to millioner årlig på denne avlønningen.

Siden restauranten åpnet, har servitørene fått 12,5 prosent av omsetningen i lønn. I januar opplyste ledelsen at de ville innføre fastlønn for de ansatte på Holbergstuen, Logehaven og Wesselstuen.

Er du glad for at vi fortsatt får beholde Wessel her i byen?

Rune Nielsen