• Vi er for naive i Norge. Det er derfor vi tiltrekker oss alt tjuvpakket fra Øst-Europa, sier TV 2-stjerne Davy Wathne etter at bankkortet hans ble skimmet i Kristiansand.

Det var tirsdag morgen at Davy Wathne, etter to ukers ferie på Flekkerøy, ble oppringt av banken som kunne fortelle at de måtte sperre bankkortet hans.

Kortet ble skimmet da han tok ut penger i Kvinesdal Sparebanks minibank i Tordenskjolds gate i Kristiansand før helgen, skriver fvn.no.

— Trygg på Sørlandet

— Jeg er jo så enkelt møblert der oppe at jeg alltid føler meg trygg på Sørlandet, i iskremens hovedstad, nær Kardemomme by. Det er skummelt å oppleve at man blir svindlet. Og det er avansert kriminalitet. De stjeler faktisk kode og bankkortnummer, sier Wathne.

I forrige uke ble en tsjekker og en bulgarer varetektsfengslet etter at en politistudent avslørte at de skimmet en av Sparebanken Pluss sine minibanker i Kristiansand sentrum. Hvem som står bak det nye forsøket, jobber politiet fortsatt med å finne ut.

— Bankene har tydeligvis ganske god kontroll. Det gikk ikke lenge før jeg ble oppringt og fortalt at kortet var sperret. Nå hadde kjeltringene ikke fått all verdens uansett. Etter to uker på Flekkerøy er man jo nærmest flådd, sier Wathne med sedvanlig glimt i øyet.

Naive

Mer alvorlig legger han til at vi nordmenn nok må innse at vi er noe naive i forhold til å beskytte våre verdier.

— På Flekkerøy låser de ikke husene en gang. Dyre båtmotorer kan tas overalt. Hjemme i Bergen er det bare å slå inn et vindu i mitt hus. Vi er vant til at vi ikke trenger å beskytte oss i Norge. Dermed tiltrekker vi oss selvsagt kjeltringer fra Øst-Europa, hvor de sliter langt mer med økonomien, sier Wathne.

Han tror det må til en mentalitetsendring, og viser til USA og andre store land.

— De har rikdom og de har fattigdomsproblemer. De vet at de må beskytte verdiene sine. Vi tror jo ikke det, men vi må nok innstille oss på å endre oppførsel. I Norge gjelder det jo helt fra lommebok til kongefamilie. Vi tror ikke det er nødvendig med så mye beskyttelse, sier Davy Wathne, som sier skimmingsaken ikke skal ødelegge for en god opplevelse på Norway Cup de kommende dagene.