De tiltalte ble funnet skyldig i å ha utnyttet en 42 år gammel kvinne i en sårbar situasjon, skriver BA. Kvinnen kom fra Thailand og ble forespeilet å jobbe som massør i Norge, men endte opp med å selge seksuelle tjenester i Oslo og Bergen.

Først til Sverige

Kvinnen kom først til Sverige, før hun endte opp på Wat Po i Bergen.

Bordellsjefen, en 38 år gammel kvinne fra Sverige, ble dømt til to års fengsel for menneskehandel, mens en 54 år gammel kvinne fikk halvannet års fengsel. 38-åringen ble imidlertid frikjent for menneskehandel ovenfor en annen kvinne.

De tiltalte må også betale 150.000 kroner i erstatning til 42-åringen. Bordellsjefen får også inndratt 800.000 kroner som hun har tjent på hallikvirksomheten.

– Måtte ha sex med mange forskjellige kunder

Den 42 år gamle kvinnen skal ha kommet i et avhengigshetsforhold til bordellsjefen og 54-åringen etter at hun kom til Norge. Retten mener hun ble lurt og forledet, og at hun kom i en økonomisk og personlig sårbar situasjon.

«NN ble utnyttet til prostitusjon og måtte, uten reelt samtykke, ha forskjellige former for sex med mange forskjellige kunder», heter det i dommen.

— Jeg er tilfreds med at vi vant frem i tiltalen om menneskehandel og de domfellelsene vi fikk. Når det gjelder de to frifinnelsene, får vi komme tilbake til det senere, sier politiadvokat Steinar Andesen til BA.

I rettssaken nektet de tiltalte for å ha tvunget kvinnen til prostitusjon og hevdet kvinnen begynte med prostitusjon på egen hånd.

L es også: – Hun kalte meg mamma

Åtte tiltalt i sommer

Saken startet i november i fjor med aksjon mot massasjeinstituttet Wat Po i Bergen og et massasjeinstitutt i Oslo.

En 42 år gammel kvinne hadde fortalt politiet at hun var blitt fraktet til Bergen på forsommeren og utnyttet til sexsalg. 42-åringen fortalte at hun ble lurt og presset inn i prostitusjon. Hun hadde forventet seg en vanlig jobb på massasjeinstitutt da hun kom til Norge.

I sommer ble totalt åtte kvinner tiltalt i Wat Po-saken, to for menneskehandel og seks for hallikvirksomhet. I går ble altså de to menneskehandel-tiltalte dømt, mens en tredje tiltalt ble frikjent for hallikvirksomhet.

RANSAKET: Politiet under razziaen på Wat Po i fjor.
Silje Katrine Robinson