Den 31 år gamle mannen ble mandag varetektsfengslet i to uker med brev og besøksforbud i Nedre Romerike tingrett, etter at han ble pågrepet sammen med Warloe i hans stortingsleilighet lørdag.

Politiet tok seg inn i leiligheten dagen før, og da var verken Warloe eller 31-åringen til stede. Bakgrunnen for at politiet aksjonerte mot stortingsleiligheten, var en større etterforskning i en narkotikasak på Romerike. Samtidig med at de slo til mot Warloes leilighet, aksjonerte de også mot to andre adresser.

— Noen gram

Warloes advokat reagerer sterkt på at stortingspolitikeren kobles til denne.

— Til grunn for siktelsen ligger funn av plastposer med kun små fragmenter eller rester med narkotika, samt noe som kan være brukerutstyr, sier Erling O. Lyngveit til VG.

— Det ble beslaglagt noen gram av det som formodentlig er narkotika i leiligheten, i tillegg til det vi mener er brukerutstyr. Videre etterforskning vil vise hvor mye narkotika det eventuelt er snakk om og hvilket stoff. Det var ikke stortingsrepresentanten vi ønsket å snakke med, men den andre som skulle befinne seg på adressen, sier Bjørn Pettersen, politijurist ved Romerike politidistrikt.

— Ble det beslaglagt penger?

— Det vil jeg ikke kommentere. Vi gjorde også andre beslag enn det som er nevnt, uten at jeg ønsker å gå i detalj på det. Jeg vil heller ikke si hvilket brukerutstyr vi fant, svarer Pettersen.

Henning Warloe er siktet for brudd på narkotikaloven paragraf 162 1. ledd for å ha oppbevart stoff i leiligheten. Han er også siktet for brudd på legemiddelloven, etter å ha innrømmet å ha brukt narkotika. Politiet mener han har fått stoffet fra 31-åringen som har hatt opphold i leiligheten hans.

— Ble det tatt blod- eller urinprøve av ham?

— Nei, svarer Pettersen.

— Status som mistenkt

Det er ikke første gangen at Henning Warloes venn er i politiets søkelys for narkotikakriminalitet. BT er kjent med at han også i fjor sommer var involvert i en narkotikasak i Oslo.

— Saken er ennå ikke ferdig etterforsket. Han har i dag status som mistenkt, sier Ingrid Nestvold, politiadvokat ved Oslo politidistrikt.

Hun kjenner ikke til om 31-åringen ble varetektsfengslet den gang. Det er flere andre person som er siktet i saken.

31-åringen er ikke tidligere domfelt for narkotikakriminalitet, men kom altså i politiets søkelys i fjor, før han ble pågrepet lørdag. Mens Warloe ble sluppet fri etter avhør, ble den andre fremstilt for varetektsfengsling mandag. Han er siktet for brudd på straffelovens paragraf 162 2. ledd, det vil si at politiet mener han har gjort seg skyldig i grov narkotikakriminalitet ved å kjøpe og selge narkotika utover eget forbruk.

— Jeg er fast forsvarer i Nedre Romerike tingrett og bisto mannen da han ble varetektsfengslet. Hanble fengslet i med brev- og besøksforbud i to uker.Utover det kjenner jeg ikke saken, sier Cato Johannessen, mannens forsvarer.