— Det betyr at han får litt fred og ro en stund. Men vi er svært klar på at han skal snart tilbake, sier Høyres innpisker Trond Helleland til bt.no.

Tomme seter

Det er han som har ansvar for hvor mange representanter Høyre til en hver tid har i Huset.

Presidenten gjorde ikke noe poeng av fraværet ved starten av møte. Slikt opplyses bare når det gjelder permisjoner og annen fravær, ikke en vanlig utbytting.

Forøvrig var avgått statsråd Audun Lysbakken også utbyttet fra SVs gruppe i dag. Så det sto to tomme seter på Hordalandsbenken i morges.

— Mye borte

Trond Helleland forteller at han til en hver tid må sørge for at det er 18 Høyrerepresentanter til stede, for å sikre balanse med de andre partiene ved avstemminger.

— Hennings fravær skjer innenfor denne kvoten, så det betyr ikke noe dramatisk.

- Ber Warloe ofte om utbytting?

— Ja, det gjør han, og det er rimelig. Han har ansvar for forskning og høyere utdanning, og da et det mange konferanser om møter rundt om han bør være på. Så det har sin forklaring.

Høyre er forøvrig raus med å bytte ut sine representanter.

— Vi ville aldri fått fri så mye som Warloe får, sier en Ap-representant som også sitter i kirke,- utdannings- og forskningskomiteen

Ved Stortingets administrasjon får bt.no opplyst at de ikke forholder seg til Henning Warloes sak, Det er partiet Høyre som håndterer den.

For Stortinget er dette en ikke-sak, før det eventuelt måtte komme en fellende dom.