• Vær klar til å evakuere gjestene dine hvis det kommer en bevæpnet mann forbi!

Fotballpuben i Vestre Torggate havnet midt i våpendramaet i Bergen i går. Likevel nøt gjestene sine halvlitere i fint, varmt vær. Bare noen få meter unna jaktet væpnede politistyrker på en mulig bevæpnet mann ute av balanse.

Sjefen på Fotballpuben, Paal Davanger, hjalp politiet så godt han kunne. En gjeng eldre karer ble bedt om å flytte innendørs. Davanger mente at de muligens ville ha vansker med å komme seg fort nok vekk hvis en mulig våpendesperado virkelig skulle dukke opp ved utestedet.

— Det er jo forferdelig at vi opplever dette. Det er ikke sånn det skal være i Bergen, sier Paal Davanger til Bergens Tidende.

Siden politiet ikke valgte å evakuere Fotballpuben, holdt Davanger nøye oppsyn med situasjonen, klar til på egen hånd å evakuere gjestene på kort varsel.

Politiet hadde for øvrig få problemer med å holde styr på de mange skuelystne som strømmet til.

Flere av de nysgjerrige ga uttrykk for redsel da de fikk høre om den alvorlige situasjonen. En kvinne som hadde forvillet seg inn i den avsperrede Håkonsgaten krøket seg sammen, tydelig nervøs, da hun fikk vite at en våpendesperado gikk løs på hustakene. Hun gikk krumbøyd nesten hele veien fra Fotballpuben og oppover Vestre Torggate til Vaskerelven.