ERLEND SANDENTB

Politiet innbrakte lørdag morgen 29 personer etter en razzia i MC-klubben i Fana, sør for Bergen. Av disse er 14 siktet for befatning med narkotika, en for besittelse av våpen og en for heleri. Bortsett fra de to hovedmistenkte i narkotikasaken, er samtlige nå avhørt og dimittert.

Fortsatt ransaking Ransakingen av MC-lokalene var lørdag kveld ennå ikke avsluttet og fortsetter derfor søndag.

— Mandag vil det trolig bli tatt stilling til om vi skal begjære varetektsfengsling av de to hovedmistenkte, forteller lensmann Norvald Visnes ved Fana lensmannskontor. De to mennene er begge i trettiårene.

Lensmannen vil ikke si nøyaktig hvor store mengder narkotika som ble beslaglagt under aksjonen.

— Det dreier seg om mindre kvanta av hasj, marihuana, amfetamin og piller, sier Visnes til NTB.

Politiet var på jakt etter to menn i 30-årene, mistenkt for omsetning av narkotika, da de slo til mot murbygningen som huser den Hells Angels-lojale MC-klubben ved 7.30-tiden lørdag morgen.

— Funn gjorde at en tredje person umiddelbart ble mistenkt, sier lensmann i Fana, Norvald Visnes til Bergens Tidendes nettugave.

Totalt ble 29 personer innbrakt, blant dem fire kvinner i 30-årsaldenen. De øvrige er menn mellom 25 og 35 år. De fleste var i lokalene til Union MC fordi det etter planen skulle arrangeres en stor fest der lørdag kveld.

— Halvparten av dem er sjekket inn i saken, slik at de er mistenkt for narkotikaforbrytelser, sier Visnes.

Tilknytning til Hells Angels De to som politiet i utgangspunktet var ute etter, er begge fra bergensområdet. Flere av de andre som ble innbrakt er tilreisende. Visnes kan ikke svare på om det er Hells Angels-medlemmer blant dem.

— Det er folk med tilknytning til HA, men vi vet ikke hvilken status de har, sier han.

Politiet har gjentatte ganger fastslått forbindelse mellom motorsykkelklubben Hells Angels og omsetning av amfetamin andre steder i landet. Visnes kan ikke svare på om det er en slik forbindelse i Bergen, gjennom Union MC.

— Men ut fra vår kjennskap til disse miljøene, kan vi ikke utelukke det, sier Fana-lensmannen.

Store politistyrker arbeidet med aksjonen og avhør av mistenkte lørdag. Det ble også gjort en ransaking i et privathus i Os i forbindelse med saken.

MC-RAZZIA: Narkotika og våpen ble beslaglagt under en polti-razzia mot motorsykkelklubben Union MC på Nesttun lørdag morgen. (Foto: Knut Egil Wang)