Politiet fikk natt til søndag melding fra et vitne om ville tilstander på en buss som kjørte i nærheten av Eidsvåg på vei mot byen. Flere berusede personer laget bråk og en av dem hadde krøpet opp på taket av bussen. Takluken på bussen skal ha forsvunnet i en tunnel underveis. Politiet rykket ut og arresterte tre berusede 19-åringer. Dette skjedde ved 00.30-tiden. BT har ikke lyktes i å få tak i bussjåføren.

Takluken borte

— Jeg har ikke fått bekreftet at det faktisk var en person oppe på taket av bussen, men takluken på den aktuelle bussen er borte, sier administrerende direktør i Gaia Trafikk, Idar Sylta.

— Dette er i så fall totalt uakseptabel oppførsel fra passasjerenes side og veldig ubehagelig for vår sjåfør. Ett av de tiltakene vi må vurdere i etterkant, er på ny å ha politieskorte på belastede ruter, slik vi har gjort tidligere i år. Vi har en løpende dialog med de ansatte om sikkerheten om bord i bussene, sier han.

Vorspielrutene

— Det er først og fremst mai og desember som er høysesong for fyll og bråk på bussen. Men det skjer med jevne mellomrom året rundt, spesielt i helgene, sier bussjåfør i Gaia, Alf Helge Greaker.

— I 17-18-tiden om ettermiddagen kan det være helt rolig. Så tar det helt av mellom klokken 22 og 24, på det vi kaller for vorspielrutene. På nattbussen hjem fra byen i 02-03-tiden om natten er det sjelden noen problemer. Da er passasjerene trøtte og vil bare hjem, sier han.

— En del situasjoner løser seg med kommunikasjon, men en skal være forsiktig med å ha for provoserende atferd, spesielt hvis det er slåsskamp i emning. Jeg tror alle sjåførene vil opptre forskjellig i slike situasjoner, sier Greaker.

Odd Mehus