Det bekrefter Per Algrøy — fungerende lensmann for Sotra, Øygarden og Askøy - overfor BT.

— Hvis politiarbeidet ellers ikke fører til noe gjennombrudd, er fotokonfrontasjon et etterforskingsskritt vi vurderer. Det kan bli aktuelt, sier Algrøy torsdag kveld.

Det er snart tre dager siden en 15 år gammel skolejente skal ha blitt overfalt i Arefjordsveien, mellom krysset til Idrettsveien og Sartor senter.

Hun skal ha blitt forsøkt dratt inn i mannens bil, betegnet som en hvit varebil.

— Litt vagt

Dagen etter skal hun ha blitt oppsøkt av samme mannen. Ved begge anledningene skal han ha snakket til jenten på gebrokkent norsk.

Følgende har politiet gitt ut om mannen:

  • Skal være rundt 40 år
  • Snakker gebrokkent norsk
  • Over 175 centimeter høy
  • Mørkt hår, kraftig bygget - Dere har ingen mistenkte. Hvordan kan dere da ha fotokonfrontasjon?
Vi vil gjøre vårt beste for å rekke over det

Per Algrøy, lensmann, om å vise seg ved alle skolene

— Vi kan, ut fra et godt signalement, plukke ut bilder av mulige kandidater fra våre registre. Signalementet vi har nå er litt vagt og «tynt», og bør snevres inn eller detaljeres noe gjennom ytterligere vitneobservasjoner, svarer Algrøy.

— Men det er ikke uaktuelt allerede nå å se på om vi kan finne bilder av aktuelle menn som svarer til beskrivelsen. Vi vurderer fortløpende om det kan ha noen verdi.

Ifølge polititoppen vil det naturlige i første omgang være å plukke bilder av menn fra et «begrenset geografisk område», for eksempel fra Hordaland politidistrikt.

«Trigge hukommelsen»

Hvis politiet gjennomfører en slik utplukking av bilder, vil de bli vist til fornærmede og vitner i saken - i håp om at det kanskje kan trigge hukommelsen.

I saker med en konkret mistenkt, er det vanlige å vise 12 bilder, der ett av bildene er av mistenkte.

Når man ikke har en mistenkt, er prosedyren en annen - og flere bilder kan bli vist.

Foreløpig er det ingen vitner som har meldt om å ha sett bil eller mann.

Vil vise seg ved alle skoler

Ellers melder Algrøy om at politiet vil sette inn ekstra krefter på å ivareta skoleelevers sikkerhet og trygghet i tiden fremover.

Det blir ikke kalt inn ekstra mannskaper, men politifolk vil blant annet bli omdisponert fra skrivebordsarbeid til patruljejobbing.

— Alle skoler kan være aktuelle å sjekke, selv om de ikke har opplevd noe. Vi har hatt økt polititilstedeværelse ved skolene torsdag, og vil fortsette med det så lenge vi vurderer at det er riktig, sier Algrøy.

Han sier målet er å være til stede ved og sjekke de fleste skolene i distriktet - for å vise seg, sjekke området rundt skolene og se etter aktuelle kjøretøy.

— Det er mange skoler, men vi vil gjøre vårt beste for å rekke over det, sier lensmannen.