Nylig var annonsen i avisen. Lokalene til Åsanes siste Nærbutikk, Fole, er til salgs. Dermed ser det ikke ut som kampen mot de større kjedene var mulig å vinne for kameratene Frode og Ole Christian, som startet butikken for tre og et halvt år siden.

— Omsetning økt

– Søndagene er blitt dårligere, men det er likevel ikke helt svart. På hverdagene har faktisk omsetningen økt. Det er altså ikke omsetningen som gjør at vi nå vurderer et salg. Det er fortsatt kunder her, og vi har nok å gjøre, forteller Ole Christian.

– For min egen del er det først og fremst familiehensyn som må tas. Dette er en jobb som krever veldig mye tid, så jeg må ta noen valg. Hadde jeg bare vært meg, hadde jeg nok tenkt annerledes, men jeg har flere å tenke på, forteller han.

– En fin tid

Ole Christian understreker at de tre og et halvt årene butikken har eksistert, har vært en svært fin tid for ham.

– Det er stor trivselsfaktor her. Vi som driver butikken har det veldig bra sammen, og vi har et godt og personlig forhold til mange av kundene våre. Slik skal en nærbutikk være, og det er synd at det kan gå mot slutten, sier han.

Ole Christian forteller videre at det har vært flere interesserte og sett på bygget. Blant disse er en pizzakjede.

– Jeg tror nok den rette typen bedrift kan finne seg fint til rette her. Lokalene passer nok veldig bra til matservering, gjerne av gatekjøkkentypen. Det mangler bare skikkelig kjøkken, smiler han.

Det er ikke endelig avgjort å legge ned Fole. – Vi selger ikke for enhver pris, slår Ole Christian fast.

Besøk Åsane Tidende på nett.

Les flere nyheter på våre lokalsider.

Hva mener du bør skje med Fole? Si din mening.

LEGGES NED? Fole-lokalene er til salgs. Dermed ser det ut til å gå mot slutten for den lille nærbutikken, som startet for tre og et halvt år siden. (t. h: Ole Christian Feste.)
Andreas Isaksen